John Dilworth: Prin personajele mele vreau să râd de mine, să mă expun, să abandonez modestia (Video)

Animatorul american John Dilworth, celebrul creator al lui "Courage The Cowardly Dog", care a susţinut, duminică, o prelegere în cadrul festivalului Anim'est, a mărturisit că personajele create de el exprimă diferite aspecte ale personalităţii sale, el fiind într-o continuă căutare a libertăţii.

26 afișări
Imaginea articolului John Dilworth: Prin personajele mele vreau să râd de mine, să mă expun, să abandonez modestia (Video)

John Dilworth: Prin personajele mele vreau să râd de mine, să mă expun, să abandonez modestia

El a insistat, în repetate rânduri, să le spună spectatorilor că elementul estenţial al creaţiei este libertatea.

"Desenul este cea mai spontană acţiune şi cel mai greu lucru este să controlezi o minte spontană", a mărturisit acesta şi a ilustrat spusele sale cu un alt film al său, "Hector, the Get Over Cat", un film al cărui concept a fost cumpărat de televiziunea Nikelodeon. Dilworth a reuşit să încalce toate regulile impuse de televiziunea pentru copii în crearea filmului.

Animatorul a trecut, apoi, la un film mai metaforic, dar şi mai serios al său, "Life in Transition", în care este prezentat un personaj ce aduce cu o caricatură a autorului care iniţial dansează pe o plajă, înconjurat de personajele cunoscute, câinele Courage, pasărea obsesiv-compulsivă şi pisica nihilistă. Personajele trec prin diferite transformări în timpul filmului. Dilworth a mărturisit că "Life in Transition" a fost reacţia sa la atentatele din New York din 11 septembrie 2001.

"Eram într-o perioadă destul de ciudată atunci... tocmai montaserăm 52 de ore încontinuu pentru 'Courage' şi s-a întâmplat asta...", a povestit el.

De altfel, Dilworth a dezvăluit publicului detalii din film ce fac referire directă la atentatele din New York. În timp ce personajul principal al filmuleţului dansează pe plajă, pe fundal se poate vedea silueta rămăşiţelor Turnurilor Gemene.

Seara cu John Dilwoth s-a încheiat cu o proiecţie a "The Chicken from Out of Space", pilotul seriei care i-a adus celebritatea, "Courage The Cowardly Dog".

"Courage satisface o fantezie de-a mea... dacă ai un necaz, eu îţi sunt cel mai bun prieten...îmi place foarte mult să ajut oamenii, să îi scot din situaţii dificile", a precizat el.

De asemenea Dilworth a spus că fiecare episod din "Courage" era o piatră de încercare pentru executivii canalului de televiziune care difuza producţia, deoarece aceştia erau forţaţi să verifice cadru cu cadru creaţia animatorului, pentru a detecta scene nepotrivite inserate de acesta în film.

Dilworth a fost nominalizat la Oscar în 1995 pentru scurtmetrajul "The Chicken from Outer Space".

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici