Jurnalistul agenţiei Mediafax Ovidiu Vanghele a câştigat Press Freedom Award 2008

Jurnalistul agenţiei Mediafax Ovidiu Vanghele a câştigat Press Freedom Award – A Signal for Europe 2008, un premiu anual acordat de organizaţia Reporteri fără Frontiere Austria pentru articole de investigaţie pe teme de politică, drepturile omului, corupţie sau alte probleme sociale.

264 afișări
Imaginea articolului Jurnalistul agenţiei Mediafax Ovidiu Vanghele a câştigat Press Freedom Award 2008

Jurnalistul agenţiei Mediafax Ovidiu Vanghele a câştigat Press Freedom Award 2008

Ovidiu Vanghele, Senior Reporter Mediafax, este singurul jurnalist român care a obţinut premiul în acest an, ceilalţi doi câştigători fiind din Bulgaria: Svetlana Batalova (168 chasa) şi Kristina Koleva-Tuncheva (NOVA TV).

Press Freedom Award – A Signal for Europe se adresează, începând din 2001, reporterilor şi publiciştilor din Europa de Sud-Est şi statelor vecine Uniunii Europene. În 2008 s-au putut înscrie jurnalişti din România şi Bulgaria.

Ovidiu Vanghele a participat la concurs cu un material publicat pe fluxul Mediafax în octombrie 2007, în care relata despre conţinutul video al înregistrării cu Decebal Traian Remeş care primea un plic prezumat a conţine o mită de 15.000 de euro. Ovidiu a fost primul jurnalist care a scris despre imaginile cu Remeş, ministru al Agriculturii la acea vreme.

Înscrierile la Press Freedom Award 2008 au fost evaluate de un juriu format din: Freimut Duve, primul reprezentant OSCE pentru Libertatea Presei, Monica Nagler-Wittgenstein, din partea comitetului Writers in Prison Suedia, Eva Nowotny, ambasadorul Austriei în SUA, Wolfgang Petritsch, ambasadorul Austriei la ONU, Geneva, şi Albert Rohan, fostul secretar general al Ministerului Afacerilor Externe din Austria.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în Parlamentul austriac, pe 15 mai, şi se va desfăşura sub patronajul preşedintelui forului, Barbara Prammer, şi sub auspiciile Comisiei UNESCO din Austria. Festivitatea va fi precedată, pe 14 mai, de o conferinţă de presă la care vor participa câştigătorii de anul acesta.

Ovidiu Vanghele lucrează în Mediafax din septembrie 2002, iar în prezent este Senior Reporter la Departamentul Eveniment. Anul trecut, el a obţinut premiul pentru cea mai bună ştire de agenţie din partea Clubului Român de Presă.

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania face parte din cel mai mare trust media din România, MediaPro, şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri.

Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără: fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declararaţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă, anuare de specialitate, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează şi consumatorilor finali, prin http://www.mediafax.ro/.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici