Kiss FM şi Radio Zu, amendate de CNA din cauză că nu au difuzat textul unor sancţiuni

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să amendeze Kiss FM, cu 5.000 de lei, şi Radio Zu, cu 2.500 de lei, din cauză că nu au difuzat de câte trei ori, aşa cum impune legislaţia audiovizualului, textele unor decizii de sancţionare aplicate de Consiliu.

172 afișări
Imaginea articolului Kiss FM şi Radio Zu, amendate de CNA din cauză că nu au difuzat textul unor sancţiuni

Kiss FM şi Radio Zu, amendate de CNA din cauză că nu au difuzat textul unor sancţiuni (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, pe 6 iunie, somarea publică a postului Radio Zu, pentru publicitate mascată la Doncafe şi Maybelline, precum şi a postului de radio Kiss FM, pentru difuzarea unor programe care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor.

În conformitate cu articolul 93, alineatul 1 din Legea audiovizualulu, Radio Zu şi Kiss FM aveau obligaţia să comunice publicului motivele şi obiectul sancţiunii, în formularea transmisă de Consiliu. Textul sancţiunii ar fi trebuit să fie difuzat în următoarele 24 de ore de la comunicare, de cel puţin 3 ori, în intervalul 06.00 - 14.00, din care o dată în principala emisiune de ştiri. Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 2.500 de lei la 50.000 de lei, conform legislaţiei audiovizualului.

Membrii CNA au constatat că Radio Zu a difuzat doar de două ori textul sancţiunii în intervalul de 24 de ore de la comunicare, în timp ce Kiss FM a difuzat doar o dată textul sancţiunii în respectivul interval.

Astfel, la propunerea membrului CNA Monica Gubernat, Consiliul a decis cu unanimitate de voturi să amendeze Kiss FM cu 5.000 de lei şi Radio Zu cu 2.500 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici