"La Graine et le Mulet" - premiul FIPRESCI din partea Academiei de Film Europene (Video)

"La Graine et le Mulet", în regia lui Abdellatif Kechiche, a primit premiul FIPRESCI pe 2008 din partea Academiei de Film Europene (EFA), distincţia urmând a fi înmânată la cea de-a 21-a gală EFA, care va avea loc pe 6 decembrie, la Copenhaga, informează site-ul oficial al instituţiei.

31 afișări
Imaginea articolului "La Graine et le Mulet" - premiul FIPRESCI din partea Academiei de Film Europene (Video)

"La Graine et le Mulet" - premiul FIPRESCI din partea Academiei de Film Europene

Acest premiu, decernat de Federaţia Internaţională a Criticilor de Film (FIPRESCI), aduce un omagiu tuturor acelor cineaşti care sunt adesea marginalizaţi din cauza originilor, iar mai presus de toate recunoaşte talentul celor care se dedică cinematografiei independente.

Cu filme cu buget redus - care sunt, implicit, dificil de finanţat -, Kechiche este implicat într-o luptă care aduce alături texte clasice, precum cele semnate de Pierre de Marivaux, şi puştii maghrebieni din Nisa, oraşul în care acesta a crescut.

Deja aclamat la Festivalul de la Veneţia, unde a primit trei distincţii, printre care şi Premiul special al Juriului şi cel pentru cea mai bună speranţă (Hafsia Herzi), "La Graine et le mulet/ Cuşcuş cu chefal" realizează portretul unei familii franco-tunisiene.

Lungmetrajul prezintă povestea unui bătrân imigrant, fost lucrător pe un şantier naval, care îşi deschide un restaurant cu couscous de peşte în sudul Franţei, pe un vapor vechi, mâncat de rugină.

Abdellatif Kechiche abordează criza şomajului în acest al treilea film al său, după ce a evocat problemele imigrării în "La faute à Voltaire" (2000) şi cele ale cartierelor din suburbii în "L'Esquive" (2003), recompensat în 2004 cu patru premii César, echivalentul francez al premiilor Oscar.

Filmul a mai primit anul acesta patru premii César, dar şi premiul Louis Delluc pe 2007, supranumit "Goncourt al cinematografiei".

Citeşte nominalizările Academiei Europene de Film.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici