Laura Vasiliu renunţă la titlul de cetăţean de onoare al oraşului Târgovişte

Laura Vasiliu a înaintat, joi, o scrisoare primarului din Târgovişte prin care renunţă la calitatea sa de Cetăţean de Onoare al oraşului, ca protest la decizia Consiliului Local de a transforma Teatrul "Tony Bulandra", a cărui angajată este, într-o direcţie de cultură a primăriei.

374 afișări
Imaginea articolului Laura Vasiliu renunţă la titlul de cetăţean de onoare al oraşului Târgovişte

Laura Vasiliu renunţă la titlul de cetăţean de onoare al oraşului Târgovişte (Imagine: Mediafax Foto)

"Vă rog să faceţi demersurile necesare pentru a-mi şterge (din înscrisurile Primăriei Târgovişte şi ale Consiliului Local) calitatea de Cetăţean de Onoare. Gestul meu este urmare a hotărârii Consiliului Local din 21 august 2008, care a tulburat profund comunitatea artistică din România şi străinătate", declară actriţa într-un comunicat. "Nu fac decât să trag un semnal de alarmă. Sper să nu vă situaţi pentru vecie în afara Culturii şi să vă îndepărtaţi total de cetăţenii care v-au acordat încrederea şi speranţele lor", a mai spus actriţa.

Laura Vasiliu a declarat pentru MEDIAFAX că, deocamdată, echipa teatrului aşteaptă decizia justiţiei în cazul teatrului "Tony Bulandra" . Directorul instituţiei de spectacole, Mihai Constantin Ranin, a atacat, în contencios administrativ, decizia Consiliului Local. "Eu nu o să mai fiu acolo, pentru că, cu noua situaţie creată, nu mai suntem actori, ci referenţi", a declarat Vasiliu pentru MEDIAFAX.

Laura Vasiliu a devenit cetăţean de onoare al oraşului Târgovişte după ce filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", în care actriţa joacă rolul Găbiţei, a fost distins cu Palme d'Or, în 2007, la Cannes.

Consiliul Local al Municipiului Târgovişte a decis, pe 21 august, transformarea teatrului într-o secţie a Direcţiei de Cultură. Potrivit reprezentanţilor teatrului, Direcţia de Cultură va fi condusă de un economist, care va manageria atât Teatrul "Tony Bulandra", cât şi Teatrul pentru Copii şi Tineret "Mihai Popescu", Casa de cultură a Municipiului "I. Gh. Vasiliu" şi Direcţia de Sport, Turism, Tineret şi Agrement.

Aproximativ 50 de actori ai Teatrului "Tony Bulandra" şi ai Teatrului pentru Copii şi Tineret "Mihai Popescu", dar şi angajaţi ai Casei de Cultură au protestat atunci, timp de două ore, în faţa primăriei din Târgovişte, folosind tobe şi fluiere şi scandând lozinci la adresa primarului Gabriel Boriga.

Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a declarat atunci, că actorii şi ceilalţi angajaţi ai celor două teatre şi ai Casei de Cultură fac o mare greşeală, fiind manipulaţi şi dezinformaţi în ceea ce priveşte intenţiile Consiliului Local în legătură cu activitatea celor trei instituţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici