(P) Libraria online in vremuri de pandemie

Potrivit datelor Librariei Delfin, romanii cumpara mai multe carti de pe online decat in anii precedenti, un lucru firesc dat contextul pandemiei, in care munca de acasa a devenit o normalitate, iar comunicarea pe net o necesitate.

216 afișări
Imaginea articolului (P) Libraria online in vremuri de pandemie

(P) Libraria online in vremuri de pandemie

Dupa cum era de asteptat, anul 2020 a inseamnat printre altele si o redefinire a procesului de achizitie. Potrivit Eurostat, gradul de utilizare a comertului online aproape s-a dublat in Romania.  Astfel, romanii au inceput sa faca mai multe achizitii de pe internet – 45% dintre utilizatori, cu varste curprinse intre 16 si 74 de ani, au facut anul trecut cumparaturi online, nelimitandu-se la o anumita categorie de produse. Vanzarile online au crescut pe toate segmentele, de la electronice si alimente, pana la medicamente, articole de imbracaminte si produse de ingrijire.
 
Aceeasi soarta au avut-o si cartile. Din cauza masurilor de carantina, odata cu magazinele fizice s-au inchis si librariile, impactul asupra vanzarilor fiind imediat si dramatic – cu pana la 95% mai mici in unele cazuri. Insa, perioada de distantare sociala, dar si urmarile starii de urgenta au deschis apetitul romanilor pentru lectura, facandu-i sa-si indrepte atentia catre singura varianta disponibila – libraria online. 
 
E drept ca librariile online au avut o crestere constanta in ultimii ani, pentru anul 2020 estimandu-se o crestere cu 20‑25% a vanzarilor. Cresterea a depasit insa 50%, ceea ce inseamna ca s-a produs un transfer mult mai rapid catre achizitiile pe acest canal.
 
Acum, poate mai mult ca niciodata, s-a observat cat de important este mediul online pentru carte. Nu-i de mirare ca majoritatea librariilor s-au mutat partial sau in totalitate acolo. Noile tendinte de achizitie au condus la intensificarea eforturilor de dezvoltare a platformelor e-Commerce de calitate, cu o interfata cat mai prietenoasa care sa permita o navigare intuitiva si usoara. In acest fel, librariile vor sa faciliteze consumul de carte si mersul efectiv dupa carti chiar si in conditii de pandemie. Cu atat mai mult cu cat achizitionarea dintr-o librarie online are preponderent avantaje.
 
De regula, intr-o librarie online sunt disponibile mult mai multe titluri decat intr-o librarie fizica. Asta pentru ca stocurile sunt pastrate intr-un depozit si nu intr-un spatiu operational limitat, asa cum se intampla in cazul unei librarii clasice. Iar pe langa varietatea de titluri, cumpararea cartilor dintr-o librarie online este mult mai convenabila pentru ca se poate face oricand si de oriunde, cu cateva click-uri.
 
Pe net, procesul de achizitie poate dura de la cateva minute la cateva ore sau chiar zile, utilizatorul nemaifiind presat de timp sa se hotarasca. Astfel, exista posibilitatea cumpararii la orice ora din zi si din noapte, chiar si in drum spre casa, in pauza de masa, in vacanta etc.
 
Un alt avantaj, poate cel mai convingator, este pretul. O librarie online presupune costuri mult mai mici de intretinere, de unde si posibilitatea de a practica preturi mai bune decat o librarie clasica. Tot datorita costurilor mici de intretinere, o librarie online isi permite sa aplice cartilor reduceri mai mari si promotii mai frecvente.
 
Prin urmare, cartea poate fi cumparata usor, rapid, iar procesul de achizitie este facilitat si de recenziile clientilor sau comparatoarele de pret. Serviciile de curierat s-au dezvoltat si ele foarte mult, astfel incat comanda poate fi livrata rapid, uneori chiar in aceeasi zi. Desigur, acestea sunt doar cateva dintre punctele forte ale unei librarii online, avantaje care au sustinut consumul de carte si in pandemie si care au impiedicat prabusirea completa a industriei de carte.  
 
Daca te intereseaza un titlu anume, iti recomandam sa intri pe librariadelfin.ro. Cu doar cateva click-uri gasesti si comanzi orice carte doresti. Pe langa carti de specialitate si carti de beletristica, Libraria Delfin are in stoc si o gama variata de manuale scolare si auxiliare didactice, aprobate de Ministerul Educatiei, pentru toate clasele invatamantului primar, gimnazial si liceal. Gasesti aici peste 75.000 de titluri din toate domeniile. In plus, libraria ofera livrare in maxim 72 de ore isi actualizeaza stocul zilnic pentru a face fata cererii in continua crestere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici