Liliana Ţuroiu, propusă de PSD, a fost aleasă preşedintele ICR de Senat

Plenul Senatului a votat, luni, noua componenţă a conducerii Institutului Cultural Român, Liliana Magdalena Ţuroiu, susţinută de PSD, urmând să conducă ICR în următorii patru ani.

608 afișări
Imaginea articolului Liliana Ţuroiu, propusă de PSD, a fost aleasă preşedintele ICR de Senat

Liliana Ţuroiu, propusă de PSD, a fost aleasă preşedintele ICR de Senat (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Liliana Magdalena Ţuroiu, propusă de PSD, este noul preşedinte al Institutului Cultural Român, 71 de senatori votând în favoarea ei, iar 33 împotrivă.

Pentru cele două funcţii de vicepreşedinte, plenul Senatului i-a votat pe Mirel Taloş din partea ALDE şi Krizbai Bela Dan (UDMR).

Din partea grupurilor parlamentare au fost avizaţi pentru a face parte din Consiliul de Conducere al ICR Miki Branişte, Radu Carp, Zamfir Dumitrescu, Zoe Petre, Valeriu Şuşnea, Bogdan Ion Tâlmaciu şi Tibori Szabo Zoltan.

Din partea uniunilor de creaţie au fost votaţi de senatori Ioan Cărmăzan, Aurelia Corbeanu, Damian Laurenţiu Dumitru, Ştefan Gheorghiu, Petru Lucaci, Ileana Tureanu şi Ulpiu Vlad.

Iniţial, Vlad Alexandrescu, senator USR, a cerut ca toţi candidaţii la funcţiile de preşedinte ICR să fie audiaţi, marţi, în plenul Senatului, solicitare care a fost respinsă însă de colegii săi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici