Lucrări de artă semnate de Andy Warhol, expuse în Parlamentul scoţian

Peste 40 de lucrări semnate de artistul american Andy Warhol - tablouri şi imagini tipărite care au ca temă politica şi puterea - vor fi expuse în Parlamentul scoţian, între 4 octombrie şi 3 noiembrie.

142 afișări
Imaginea articolului Lucrări de artă semnate de Andy Warhol, expuse în Parlamentul scoţian

Lucrări de artă semnate de Andy Warhol, expuse în Parlamentul scoţian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majoritatea lucrărilor provin din Muzeul Andy Warhol din Pittsburgh, printre ele aflându-se şi celebrele printuri "Flash-November 22, 1963", despre asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy, dar şi portretul filantropului scoţian Andrew Carnegie, care a făcut o avere imensă în Statele Unite, informează bbc.co.uk.

Potrivit lui Eric Shiner, directorul Muzeului Andy Warhol, lucrările care vor fi prezentate în Scoţia oferă o "imagine completă" asupra creaţiei şi vieţii artistului pop-art.

"Unele sunt foarte uşor de recunoscut, în timp ce altele oferă publicului britanic oportunitatea de a învăţa mai multe despre viziunea despre viaţă şi artă a lui Warhol. Suntem deosebit de încântaţi că putem promova o parte din colecţia noastră permanentă. Ar putea fi singura oportunitate pentru o parte din locuitorii din Marea Britanie să vadă creaţii Warhol în original", mai spune Shiner.

Andy Warhol a fost un exponent de marcă al mişcării pop-art, a cărei înflorire s-a petrecut în anii '60, şi a devenit celebru cu imaginile actriţei Marilyn Monroe şi reclamele pentru cutiile de supă Campbell. Artistul a încetat din viaţă în 1987, la vârsta de 58 de ani, în urma unor complicaţii apărute după ce a fost supus unei operaţii de eliminare a unor calculi biliari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici