Lucrări de Luchian şi Tonitza, în expoziţia "Maeştri ai picturii româneşti", la Muzeul Brukenthal

Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu va prezenta, în perioada august - septembrie, expoziţia "Maeştri ai picturii româneşti. Colecţia Lucian Pop"¸ ce cuprinde un număr de peste 40 de lucrări de pictură din care fac parte tablouri de Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza şi Nicolae Vermont.

337 afișări
Imaginea articolului Lucrări de Luchian şi Tonitza, în expoziţia "Maeştri ai picturii româneşti", la Muzeul Brukenthal

Lucrări de Luchian şi Tonitza, în expoziţia "Maeştri ai picturii româneşti", la Muzeul Brukenthal

Expoziţia "Maeştri ai picturii româneşti. Colecţia Lucian Pop" va fi vernisată la Muzeul Naţional Brukenthal pe 8 august, de la ora 14.00. Curatorul expoziţiei este Iulia Mesea, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Culturii.

Expoziţia cuprinde un număr de peste 40 de lucrări de pictură din colecţia Lucian Pop, din Târgu Mureş.

Publicul va avea prilejul să admire tablouri de valoare excepţională, opere de referinţă din creaţia maeştrilor români. Printre aceste, pe simeza expoziţiei se vor afla "Ulcica cu flori de câmp", a lui Ioan Andreescu, "Pierrot", de Ştefan Luchian, "Pescarul şi muza" şi "Pe verandă", ale lui Nicolae Tonitza, "Fraţii", de Sava Henţia, şi "Cusătoreasa" lui Nicolae Vermont.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici