Mărcile radio Adevărul, scoase la licitaţie, împărţite între Anca Constantinescu şi Emilia Ciucan

Mărcile "Click FM" şi "Clic" ale Adevărul Holding, scoase la licitaţie pentru acoperirea unei datorii de 15,5 milioane de lei către Odyssey Communications, o altă societate din trustul lui Dinu Patriciu, au fost împărţite între fostul parlamentar Anca Constantinescu şi avocata Emilia Ciucan.

463 afișări
Imaginea articolului Mărcile radio Adevărul, scoase la licitaţie, împărţite între Anca Constantinescu şi Emilia Ciucan

Mărcile radio Adevărul, scoase la licitaţie, împărţite între Anca Constantinescu şi Emilia Ciucan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Mărcile Adevărul Holding, Click, TV Click, Click FM au fost scoase la licitaţie miercuri, ca urmare a unei sentinţe a Tribunalului Bucureşti, care a dispus Adevărul Holding la plata unei sume de peste 15,5 milioane de lei către Odyssey Communication, o altă societate din trustul lui Dinu Patriciu, aflată în prezent în insolvenţă şi al cărei administratorul judiciar este Acsis Solv I.P.U.R.L.

Astfel, miercuri, a avut loc la sediul Biroului Executorului Judecătoresc Raportoru Georgeta din Bucureşti vânzarea la licitaţie publică a bunurilor mobile incorporale aparţinând Adevărul Holding: marca "ADEVARUL HOLDING" (preţul de începere a licitaţiei: 19.700.000 lei), marca "CLICK" (preţul de începere a licitaţiei: 745.000 lei), marca "TV CLICK!" (preţul de începere a licitaţiei 218.000 lei), marca "Bucureşti 106,2 CLICK FM doar radio" (preţul de începere a licitaţiei: 9.000 lei), marca "Bucureşti 106,2 CLICK FM doar radio" (preţul de începere a licitaţiei: 9.000 lei), marca "Click! fm" (preţul de începere a licitaţiei: 9.000 lei) şi marca "CLIC" (preţul de începere a licitaţiei: 9.000 lei).

Marca "Bucureşti 106,2 CLICK FM doar radio", cu un preţ de pornire de 9.000 de lei, a fost licitată de Anca Constantinescu, prin firma Pro-Consul Prod SRL, şi de Emilia Ciucan - avocata lui Dinu Patriciu, proprietarul Adevărul Holding - şi a fost adjudecată cu 12.100 de lei, fără TVA, de Constantinescu

În timpul licitaţiei, Anca Constantinescu, de la firma Pro-Consul, a solicitat ca Emilia Ciucan să facă o declaraţie că nu este interpusă debitorului Adevărul Holding. Ciucan a spus că nu este interpusă Adevărul Holding şi nu acţionează nici în calitate de avocat, ci în nume personal.

Emilia Ciucan este o apropiată a lui Dinu Patriciu, lucrând în perioada 2000 - 2007 la Rompetrol, înainte de a-şi deschide propria casă de avocatură, Ciucan & Asociaţii, care îl reprezintă pe Dinu Patriciu.

Marca "Bucureşti 106,2 CLICK FM doar radio" (preţul de începere a licitaţiei: 9.000 lei - diferenţa dintre această marcă şi cea anterioară fiind doar de logo) a fost adjudecată de Emilia Ciucan cu 160.000 de lei fără TVA.

În timpul acestei licitaţii, avocaţii Adevărul Holding au avut o obiecţie, spunând că preţul de pornire de 9.000 de lei era sub valoarea reală a acestei mărci.

Executorul judecătoresc Georgeta Raportoru a propus vânzarea mărcilor Click FM la pachet, deşi licitaţia era în desfăşurare, iar Anca Constantinescu a spus că s-a "plictisit de atâta teatru", refuzând acest lucru.

Marca "Click! fm" (preţul de începere a licitaţiei: 9.000 lei) a fost adjudecată pentru suma de 180.000 de lei fără TVA, la care se adaugă TVA, de Emilia Ciucan, în timp ce marca "CLIC" (preţul de începere a licitaţiei: 9.000 lei) a fost adjudecată de Anca Constantinescu pentru 45.200 de lei fără TVA.

În aceeaşi licitaţie de miercuri au fost scoase la vânzare mărcile "Adevărul Holding", "TV Click", pentru care nu s-a înscris nimeni, şi "Click".

Marca "Click" a fost adjudecată pentru 11 milioane de lei fără TVA de Emilia Ciucan, care a spus că a licitat în nume personal, deşi lichidatorul judiciar la Odyssey Communication i-a atras atenţia că potrivit Codului de procedură civilă nu poate participa la licitaţie pentru că face parte din “grupul Dinu Patriciu”.

Ciucan a declarat însă că participă la licitaţie în nume propriu, ca persoană fizică, fiind "creditor al Adevărul Holding", fără însă să precizeze valoarea creanţei pe care o are împotriva Adevărul Holding. "Nu am nicio legătură cu Adevărul Holding", a mai spus aceasta.

De asemenea, avocata firmei Pro-Consul, Georgiana Trandafir, a spus că a verificat faptul că unul dintre avocaţii prezenţi la licitaţie din partea Adevărul Holding, Dragoş Dănău Corneliu, este şi avocat colaborator la firma de avocatură Ciucan şi Asociaţii. Ea a cerut să se consemneze acest fapt în procesul-verbal, acesta fiind un motiv de "nulitate absolută a licitaţiei".

Dragoş Dănău Corneliu a spus că nu are nimic împotrivă să se consemneze acest lucru în procesul-verbal al licitaţiei, el colaborând cu mai multe firme ca avocat.

Potrivit lui Mihnea Dumitrache, reprezentantul Acsis Solv I.P.U.R.L., în urma licitaţiei, care s-a încheiat deja, nu s-a ajuns încă la suma datorată de Adevărul Holding companiei Odyssey, fapt pentru care este posibil ca şi alte mărci ale trustului media, precum "Click TV", să fie scoase ulterior la licitaţie.

Preţul de începere a licitaţiei de miercuri a fost determinat prin raport de expertiză evaluatoare întocmit la data de 30 mai 2012 şi nu a conţinut TVA.

Agenţia de publicitate Odyssey Communication, deţinută de Dinu Patriciu, a intrat în insolvenţă la sfârşitul anului 2011. Administratorul judiciar al Odyssey Communication este Acsis Solv I.P.U.R.L., acelaşi ca în cazul societăţii Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa audiovizuală a OTV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici