MEDIAFAX solicită CRP şi AJR să ia atitudine faţă de retragerea acreditării reporterului său la PRM

Agenţia MEDIAFAX sesizează Clubul Român de Presă (CRP) şi Asociaţia Jurnaliştilor din România (AJR) în cazul retragerii acreditării reporterului său la manifestările Partidului România Mare.

21 afișări
Imaginea articolului MEDIAFAX solicită CRP şi AJR să ia atitudine faţă de retragerea acreditării reporterului său la PRM

Corneliu Vadim Tudor (S) şi George Becali (D) (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Printr-o notificare semnată de preşedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor, PRM a comunicat, în 10 iunie, Agenţiei MEDIAFAX că i-a retras acreditarea reporterului Ema Toader la toate manifestările formaţiunii, "inclusiv la conferinţele de presă", pentru "comentariile răuvoitoare şi incorecte" ale jurnalistei la adresa PRM.

De asemenea, CV Tudor a adresat agenţiei MEDIAFAX "invitaţia de a delega un alt reprezentant" pentru acţiunile PRM.

Agenţia de presă MEDIAFAX a decis să nu trimită niciun reprezentant la conferinţa de presă a partidului din 12 iunie şi a comunicat preşedintelui CV Tudor că nu va înlocui reporterul desemnat să relateze despre PRM.

Ziarul Tricolorul din 17 iunie anunţă că PRM nu va mai primi niciun reprezentant al agenţiei la manifestările sale, după ce MEDIAFAX a hotărât că Ema Toader rămâne reporterul desemnat să relateze despre PRM.

Agenţia de presă MEDIAFAX nu a primit până la ora difuzării acestei ştiri o notificare oficială din partea lui CV Tudor în legătură cu restricţionarea accesului oricărui jurnalist al agenţiei la evenimentele partidului.

Prin sesizarea adresată Clubului Român de Presă şi Asociaţiei Jurnaliştilor din România, MEDIAFAX protestează faţă de restricţionarea arbitrară de către PRM a accesului la informaţii de interes public şi solicită celor două organisme să ia atitudine faţă de această acţiune care încalcă libertatea de exprimare.

Agenţia MEDIAFAX precizează că decizia delegării unui jurnalist la evenimentele unei organizaţii aparţine exclusiv insituţiei de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici