Megaupload.com ar putea fi redeschis în ianuarie 2013. Fondatorul site-ului: "Oamenii vor Mega!"

Fondatorul Megaupload.com, acuzat în Statele Unite de încălcarea drepturilor de autor, a anunţat joi intenţia de a redeschide site-ul pe 20 ianuarie 2013, la un an după arestarea în Noua Zeelandă.

404 afișări
Imaginea articolului Megaupload.com ar putea fi redeschis în ianuarie 2013. Fondatorul site-ului: "Oamenii vor Mega!"

Kim Schmitz, fondatorul Megaupload.com (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kim Schmitz, în vârstă de 38 de ani, a fost arestat în somptuoasa proprietate din Auckland (nordul Noii Zeelande) la solicitarea FBI. A fost eliberat pe cauţiune după o lună, dar se confruntă în continuare cu riscul de a fi extrădat în SUA.

În august, germanul sugerase că pregăteşte revenirea Megaupload, într-o versiune "indestructibilă".

Joi, Schmitz a confirmat pe Twitter crearea unei noi platforme - "Mega".

"Un lucru este sigur: oamenii vor MEGA!", a spus el.

Site-ul va găzdui fişiere criptate care vor putea fi accesate doar de utilizatori, iar Mega nu va avea copii şi nicio vreo responsabilitate legală.

Statele Unite îi acuză pe deţinătorii Megaupload că au obţinut fraudulos 175 de milioane de dolari americani (135 de milioane de euro) din vânzarea unor copii piratate ale filmelor şi programelor televizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici