Nepoata lui Ciprian Porumbescu, cetăţean de onoare al judeţului Suceava

Consiliul Judeţean Suceava a decis, marţi, acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Suceava unor artişti care activează sau au activat la Ansamblul Artistic "Ciprian Porumbescu", ce împlineşte 55 de ani de la înfiinţare, dar şi nepoatei lui Ciprian Porumbescu, scriitoarea Nina Cionca.

269 afișări

Astfel, pe lângă nepoata compozitorului, mai primesc titlul de cetăţean de onoare al judeţului Suceava Artemizia Bejan, prima interpretă de muzică populară a Ansamblului Artistic "Ciprian Porumbescu", interpretele de muzică populară Margareta Clipa şi Laura Lavric, Ştefania Rareş şi Nicoleta Vasilovici, dirijorul şi folcloristul George Sîrbu, interpreţii de muzică populară Traian Straton şi Aurel Tudose, precum şi coregraful Viorel Vatmaniuc.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că propune acordarea distincţiei de cetăţean de onoare din dorinţa de a omagia munca acestor oameni, care prin activitatea desfăşurată de-a lungul timpului au contribuit la aşezarea Ansamblului Artistic "Ciprian Porumbescu" Suceava în topul ansamblurilor de profil din ţară.

Ansamblul Artistic "Ciprian Porumbescu" s-a constituit, ca instituţie artistică profesionistă de stat, în 17 octombrie 1953, prin Hotărârea Consiliului de Miniştri nr. 3429, iar activitatea propriu-zisă a început în anul 1954.

CJ Suceava va organiza în perioada 14-15 octombrie manifestări legate de împlinirea a 55 de ani de la înfiinţarea acestui ansamblu artistic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici