NOAPTEA MUZEELOR la Sibiu: Maraton gastronomic, spectacole folclorice şi teatru de umbre

Un maraton gastronomic, un spectacol folcloric şi un concert susţinut de Fanfara Gypsy Airlines din satul Zece Prăjini, dar şi un spectacol de teatru de umbre sunt pregătite de către reprezentanţii Complexului Muzeal "Astra” din Sibiu pentru Noaptea Muzeelor.

660 afișări
Imaginea articolului NOAPTEA MUZEELOR la Sibiu: Maraton gastronomic, spectacole folclorice şi teatru de umbre

NOAPTEA MUZEELOR la Sibiu: Maraton gastronomic, spectacole folclorice şi teatru de umbre (Imagine: Ovidiu Dumitru/Mediafax Foto)

Directorul Complexului Naţional Muzeal "Astra" din Sibiu, Valeriu Olaru, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că toate cele şase unităţi muzeale din componenţa instituţiei sunt implicate în organizarea de manifestări pentru Noaptea Muzeelor.

Cele mai multe evenimente vor avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, care este şi cea mai vizitată unitate de către turişti, potrivit statisticilor anuale ale instituţiei.

În Muzeul în aer liber manifestările vor începe sâmbătă, la ora 11.00 şi vor continua pe tot parcursul zilei, până la ora 01.00, intrarea publicului fiind liberă.

Printre evenimentele pregătite se numără un maraton gastronomic, definit de organizatori ca "un parcurs al Transilvaniei prin intermediul gustului", un "adevărat maraton al mâncărurilor tradiţionale, parcurgând jaloanele diverselor etnii care compun peisajul specific transilvănean".

Cei care vizitează muzeul vor putea gusta bucate tradiţionale care se vor pregăti sub ochii lor pe toată durata zilei.

Spre seară, sibienii vor putea urmări un spectacol folcloric susţinut de artişti din întreg judeţul şi din judeţele limitrofe, dar şi un spectacol pregătit de Fanfara Gypsy Airlines din satul Zece Prăjini.

"În satul Zece Prăjini din Iaşi se întâmplă un fenomen extraordinar la nivel european: toată populaţia masculină cântă la cel puţin un instrument muzical, fie el bariton, trompetă, saxofon sau clarinet. Muzicanţii sunt grupaţi în fanfare sau tarafuri, toţi câştigându-şi experienţa la petreceri private sau la concerte în ţară şi străinătate. Este rândul celor tineri să răspândească priceperea lor în arta muzicii. Cântecele Fanfarei Gypsy Airlines au influenţe din muzica tradiţională din Balcani, este ritmată, potrivită pentru publicul tânăr la ani şi la suflet, prezent la Maratonul gastronomic”, scriu organizatorii în programul manifestării.

Potrivit organizatorilor, un punct de atracţie al zilei îl reprezintă teatrul de umbre, un proiect dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

În cadrul acestui proiect, 15 elevi ai Şcolii Gimnaziale Cristian, cu sprijinul studenţilor Departamentului de Artă Teatrală, vor prezenta publicului o versiune inedită a basmului popular "Greuceanu". Proiectul “urmăreşte dezvoltarea imaginaţiei, a abilităţilor practice şi a lucrului în echipă în rândul tinerilor, antrenaţi în realizarea siluetelor, în însuşirea tehnicilor de mânuire a acestora şi de interpretare a rolurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici