Noua televiziune de business, Money News, va începe să emită. CNA i-a acordat decizie de autorizare

Money News va începe să emită peste câteva zile, cu o structura de servicii de programe modificată, faţă de cea cu care a obţinut licenţa în urmă cu un an, societatea care o deţine, M&M Channel SRL, având acţionariatul minoritar modificat, potrivit aprobărilor CNA din şedinţa de marţi, 19 aprilie.

11929 afișări
Imaginea articolului Noua televiziune de business, Money News, va începe să emită. CNA i-a acordat decizie de autorizare

Noua televiziune de business, Money News, va începe să emită. CNA i-a acordat decizie de autorizare (Imagine: Shutterstock)

Omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, a primit, în urmă cu un an (28 aprilie 2015) aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea de business Money News.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat atunci societăţii M&M Channel SRL din Bucureşti o licenţă cu difuzare prin satelit şi una cu difuzare prin cablu pentru televiziunea Money News. La şedinţa respectivă s-a afirmat că la această televiziune va lucra o parte din echipa postului The Money Channel, care s-a închis pe 25 aprilie 2015.

Consiliul a acordat decizia de autorizare a studioului, astfel încat noua televiziune va trebui să înceapă să emită program până la data de 28 aprilie 2016, când ar fi urmat să expire termenul de intrare în funcţiune (un an de la data obţinerii licenţei, n.r.).

Potrivit dosarului depus la CNA, difuzarea (naţională) a programului va fi asigurată de operatorii Telekom România Communications şi Ines Group.

Acţionarul majoritar al societăţii M&M Channel SRL este Triumf Construct SA (90%), iar acţionarii Triumf Construct SA sunt Mohammad Murad (99,987%) şi Elena Păun (0,013%), potrivit informaţiilor CNA.

Conform modificării aprobate în şedinţa curentă, din 19 aprilie, cei 10% deţinuţi de Mihaela-Anca Basarab (care a fost şi administrator al societăţii M&M Channel SRL) au fost cedaţi către Elena Cosmina Zdobiş.

Televiziunea Money News va avea un profil tematic (business-economic). Potrivit modificării de structura a serviciilor de programe, procentul programelor de informare (cel cu care a obţinut licenţa) scade de la 57,6% la 37%, însă programele educative au fost mărite de la 18,3 la 31%, iar procentul alocat emisiunilor culturale (3,1%) a dispărut.

Printre emisiunile care vor fi difuzate de Money News se numără "Europa" (educativ) – cu Dan Apostol, "Cafeneaua politică" (politic) – cu Horia Alexandrescu, "Înţelege piaţa" (educativ) – prezentată de Constantin Rudniţchi, "Money News" (program informativ) – cu Ramona Gheoca, "Ora de business" (informativ) – cu Andreea Negru, "Smart Living" (educativ) – cu Luisa Rogajeanu, conform dosarului depus la CNA.

Studiourile televiziunii Money News se află într-un imobil din Calea Floreasca din Bucureşti.

La şedinţa CNA de marţi, 19 aprilie, a fost prezentă o delegaţie din partea societăţii M&M Channel SRL, printre care şi Horia Alexandrescu, cel care a susţinut solicitările.

"De atunci (momentul obţinerii licenţei, 28 april 2015, n.r.) am început negocierile cu nişte parteneri. A fost un talmeş balmeş. Situaţia ecomunică a generat toată conjunctura. Au fost nişte parteneri cu care am încercat să dăm drumul atunci (să pornească emisia, n.r.), cu grila respectivă. Am negociat cu mai mulţi parteneri pentru pornire dar nu s-a concretizat, de aceea s-au schimbat şi acţionarii (...) am refăcut grila (...) am ajuns la o formulă în care contăm pe niste acţionari, sigur pe acţionarul majoritar", a explicat Horia Alexandrescu motivul modificării grilei şi a acţionariatului.

Constantin Rudniţchi este directorul editorial al televiziunii, iar Vladimir Bogdănescu, directorul tehnic.

Potrivit grilei depuse la CNA, televiziunea Money News nu va avea program în intervalul 00:00-07:00 (difuzând sigla tv), iar, zilnic, în jur de 14 ore vor fi difuzate reluări.

CNA a aprobat în şedinţa de marţi, 19 aprilie, acordarea deciziei de autorizare a studioului şi modificarea acţionariatului minoritar, în unanimitate (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel-Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Radu Călin Cristea).

Însă, modificarea structurii de programe a fost aprobată cu opt voturi, Gabriel Tufeanu votând împotrivă. Tufeanu a considerat că televiziunea va difuza "foarte multe reluări pentru un canal naţional".

De asemenea, în aceeaşi şedinţă, CNA a aprobat modificarea acţionariatului Antena TV Group SA, cei 3.648649% deţinuţi de Anca Raluca Gheorghe fiind cedaţi lui Dan Gheorghe. Această modificare a intervenit ca urmare a decesului Ancăi Raluca Gheorghe, Dan Gheorghe fiind unicul moştenitor. Restul acţionariatului Antena TV Group a rămas neschimbat - Camelia Rodica Voiculescu – 41.780095%, Corina Mirela Voiculescu – 37.457653%, Mihai Lazăr – 8.644884%, Grivco SA – 4.552059%, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (membru fondator şi preşedinte – Dan Voiculescu) – 3.91666%.

Totodată CNA a respins solicitarea societăţii Sud Media Production SRL din Târgu Jiu, deţinută de Ionuţ Daniel Răitaru, de modificare a formatului pentru Sud FM - Târgu Jiu, din radio pentru copii în radio generalist-local.

Societatea SUD Media Production SRL este deţinută de Ridzone Group Solutions SRL, ai cărei asociaţi sunt Ionuţ Daniel Răitaru – 95% şi Maria Mădălina Răitaru – 5%.

Ionuţ Daniel Răitaru a fost prezent în şedinţă şi a explicat Consiliului că modificarea formatului radio are ca motiv „rentabilizarea economica a societatii”. Solicitarea a obţinut doar patru voturi „pentru” (şase fiind numărul minim pentru validarea unei decizii).

Pe de altă parte, Consiliul a aprobat (cu somaţie din cauza faptului ca nu au avut acord prealabil) modificarea acţionariatului MD-I Fleisch SRL din Şotânga, judeţul Dâmboviţa, care deţine MDI TV (cablu şi satelit) şi MDI FM. Astfel, jumatate din acţiuni sunt acum deţinute de Sud Fleisch SRL.

Conform modificării, au ieşit din acţionariat Bogdady Trans SRL, care deţinea 38.513548048% (asociaţii Bogdady Trans SRL sunt Miculescu Alina Ioana – asociat principal – 95.2380952381% şi Munteanu Daniela Maria – 4.7619047619%). Din acţionariat a ieşit şi Miculescu Bogdan (15.3697875976%).

Iar în locul acestora, a intrat cu 53,8833356456% SC Sud Fleisch SRL, ai cărei acţionari sunt Miculescu Alina Ioana (10%), Miculescu Dumitru (90%).

Ceilalţi acţionari ai MD-I Fleisch SRL rămân aceiaşi: Miculescu Paulina – 30.7468767569%, Miculescu, Bogdan Constantin – 15.3697875976% şi Miculescu Alina Ioana – 15.3697875975%.

Pe de altă parte, Sud Fleisch SRL este asociat cu 98,68% al societăţii Universul Dâmboviţean SRL care deţine Dâmboviţa TV şi White FM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici