"Nud pe canapea", de Pallady, adjudecat pentru 145.000 de lei

Tabloul "Nud pe canapea", de Theodor Pallady, a fost adjudecat pentru suma de 145.000 de lei, la licitaţia de duminică organizată de Goldart, a declarat pentru MEDIAFAX directorul casei de licitaţii, Luminiţa Ghilduş.

162 afișări
Imaginea articolului "Nud pe canapea", de Pallady, adjudecat pentru 145.000 de lei

"Nud pe canapea", de Pallady, adjudecat pentru 145.000 de lei (Imagine: www.goldart.ro)

Lucrarea lui Pallady a avut un preţ de pornire de 98.000 de lei.

La licitaţia de duminică, Goldart a vândut aproximativ 50% din lucrările de artă plastică, printre care şi tablourile "Prapor", de Horia Bernea (42.000 de lei), "Peisaj cu case", de Ştefan Popescu (35.000 de lei), "Peisaj", de Lucian Grigorescu (27.000 de lei), "Portret de boier", de Dan Mihail (20.000 de lei) şi "Cherhana la Balcic", de Paul Miracovici (13.000 de lei). Preţurile de vânzare ale acestor lucrări nu le-au depăşit însă pe cele la care fuseseră evaluate tabourile.

Dintre lucrările de artă contemporană, sculptura "Un om cu tichie albastră", de Mircea Roman, care, la cererea artistului, a avut un preţ de pornire de 51 de lei, s-a vândut pentru 8.000 de lei. Şi lucrarea "Explozie din albastrul de cristal", de Alexandru Ghilduş, un panou sculptural din sticlă optică şi fragmente de cristal, a cunoscut o creştere a preţului în licitaţie, fiind adjudecată pentru suma de 6.750 de lei, după o pornire la 4.000 de lei.

Vânzările realizate duminică de casa Goldart au totalizat circa 100.000 de euro, a spus Luminiţa Ghilduş.

Următoarea licitaţie Goldart va avea loc pe 19 iulie, printre lucrările oferite spre vânzare numărându-se un nud de Camil Ressu, al cărui preţ de pornire va fi de aproximativ 24.000 de euro (101.009 lei), a mai spus directorul casei de licitaţii, amintind că lucrarea "Aişe", de Camil Ressu, a fost vândută pentru 160.000 de euro la licitaţia de vară a casei Artmark, de la sfârşitul lunii iunie. "Sper ca acel colecţionar să vină să cumpere şi acest nud", a declarat Luminiţa Ghilduş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici