Lecturi de weekend: „Resturi de cuvinte” de Udrea Rotaru

„Muză,/ învaţă-mă să cânt/ Despre lumină şi iubire” spune poetul într-unul din poemele sale („Invocaţie”).

136 afișări
Imaginea articolului Lecturi de weekend: „Resturi de cuvinte” de Udrea Rotaru

Lecturi de weekend: „Resturi de cuvinte” de Udrea Rotaru

Ca şi volumul de versuri „La Adorata”, semnalat de noi la această rubrică săptămâna trecută, volumul pe care îl semnalăm astăzi se află la a doua ediţie – prima a apărut în 2018, la Editura Mustang. Un volum consistent cupoeme grupate în mai multe părţi, cele intittulate „Psalmi” şi „Elegii” fiind admirabile. Citiţi-le!

„Autorul sugerează că tristeţea poetului nu este simplă sau superficială, ci vine dintr-un loc profund, iar râsul său are o anumită putere, capabil să aducă ceva special din lumea din jur. În plus, există o notă de mister şi de profunzime în aceste poeme, sugerând că poetul şi trăirile sale sunt mai mult decât ceea ce se poate vedea la suprafaţă.” Se scrie pe coperta a patra.

Cum a precizat şi la precedenta semnalare, Udrea Rotaru (pseudonimul lui Constantin Rotaru) este doctor în economie, a lucrat vreme de 30 de ani în domeniul bancar, din care 15 ani a reprezentat la Bruxelles industria bancară românească. A ţinut şi cursuri la mai multe universităţi, fiind conferenţiar universitar.

In domeniul literar a debutat cu un volum de versuri, în anul 1998 la Editura Expert, despre care acad. Zoe Dumitrescu Buşulenga spunea la lansare: „Acesta carte e ca o poarta spre Paradis...”. A mai publicat volumul de versuri semnalat azi şi două romane, pe ultimul dintre ele („A unsprezecea poruncă”) l-am prezentat în urmă cu câteva lani la această rubrică.

 

Udrea Rotaru – Resturi de cuvinte. Editura Integral, colecţia Himera. 143 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rotaru,
carte,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici