O carte pe zi: „Arta de a lua cele mai bune decizii”, de Shane Parrish

O carte care oferă instrumentele necesare pentru a recunoaşte momentele ce au potenţialul de a-ţi schimba traiectoria şi de a-ţi remodela felul în care navighezi în spaţiul critic dintre stimul şi răspuns.

95 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Arta de a lua cele mai bune decizii”, de Shane Parrish

O carte pe zi: „Arta de a lua cele mai bune decizii”, de Shane Parrish

Shane Parrish, fost expert în securitate cibernetică, este fondatorul, coordonatorul şi căutătorul de înţelepciune din spatele Farnam Street şi gazda podcastului The Knowledge Project. Munca lui Shane a apărut în aproape toate publicaţiile importante, inclusiv New York Times, The Wall Street Journal, Huffington Post şi Forbes El te învaţă cum să: identifici duşmanii gândirii clare şi să îi reprograme; modelezi mediul înconjurător pentru a se potrivi obiectivelor tale; creezi inerţie pozitivă prin ritualuri; dezvolţi cele patru calităţi de care ai nevoie pentru a fi raţional într-o lume iraţională; identifici comportamentul autosabotant; înţelegi în ce domenii ai un avantaj; înţelegi de ce alţii fac lucruri care nu sunt raţional; îţi controlezi emoţiile; îţi gestionezi slăbiciunile şi să îţi amplifici punctele forte; creezi reguli automate pentru succes; îţi schimbi perspectiva pentru a-ţi dezvălui punctele oarbe; gestionezi greşelile şi să revii mereu pe calea cea bună; foloseşti gândirea clară pentru a avea de câştigat în orice circumstanţă.

Scriu editorii:

„Suntem învăţaţi să ne concentrăm pe deciziile importante mai degrabă decât pe momentele în care nici măcar nu ne dăm seama că facem o alegere. Totuşi, aceste momente obişnuite au adesea o importanţă mai mare pentru succesul nostru decât deciziile mari, însă acest lucru poate fi dificil de apreciat.
Credem că, dacă luăm deciziile potrivite în aspectele importante, vom avea parte de un final fericit. Dacă alegem să ne căsătorim cu persoana potrivită, vom fi fericiţi. Dacă alegem cariera potrivită, vom fi împliniţi. Dacă alegem investiţia corectă, vom deveni bogaţi. Această înţelepciune este, cel mult, parţial adevărată. Poţi să te căsătoreşti cu cea mai uimitoare persoană din lume, dar dacă nu depui efort, totul se va termina. Poţi să alegi cea mai bună carieră, dar dacă nu munceşti din greu, nu vei obţine oportunităţi. Poţi găsi investiţia perfectă, dar să-ţi dai seama că nu ai nimic de investit. Chiar şi când luăm decizii mari în direcţia corectă, nu este garantat că vom obţine rezultatele dorite. În realitate, trebuie să învăţăm că deciziile pe care le luăm în momente puţin importante, puse cap la cap, ne conturează viitorul.
Arta de a lua cele mai bune decizii îţi oferă instrumentele necesare pentru a recunoaşte momentele care au potenţialul de a-ţi schimba traiectoria şi de a-ţi remodela felul în care navighezi în spaţiul critic dintre stimul şi răspuns.
Prin poveşti, modele mentale şi nu numai, Parrish oferă legătura lipsă dintre ştiinţele comportamentale şi consecinţele din viaţa reală. Rezultatul este un manual absolut necesar pentru optimizarea luării deciziilor, obţinerea unui avantaj competitiv şi trăirea unei vieţi aşa cum îţi doreşti.”

„Shane Parrish are un dar minunat de a pune întrebările potrivite pentru a scoate în evidenţă modul în care iau decizii cei care au o gândire clară. După ce a analizat cum funcţionează un număr impresionant de persoane în funcţii de decizie, a strâns toate informaţiile în această carte, oferindu-ne un cadru puternic de concepte şi instrumente. Incisiv. Practic. Plin de exemple din viaţa reală şi extrem de distractiv de citit.“ – Jim Collins

 


Shane Parrish – Arta de a lua cele mai bune decizii. Sfaturi practice pentru a gândi limpede în orice situaţie. Traducere din limbna engleză de Crsitina Eremia. Editura Litera. 255 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
parrish,
carte,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici