O carte pe zi: „Cin’ să tundă câini în Bran?”, de Stelian Ţurlea

370 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Cin’ să tundă câini în Bran?”, de Stelian Ţurlea

La Editura Integral, condusă de Costel Postolache, a apărut un nou roman de Stelian Ţurlea, al cincilea din acest an şi al patrulea la aceeaşi editură. Cu subtitlul „Schiţă de roman de caractere”, cartea e într-o măsură o imagine caleidoscopică a realităţilor româneşti din ultimii treizeci de ani.

Se îmbină mai multe planuri: destinul a patru femei prietene şi cu acelaşi loc de muncă în fostul regim, care au, după evenimentele din decembrie 1989, drumuri diferite, ajungând să nu se mai vadă şi chiar să se urască; o parte dintre urmaşii lor care nu se adaptează schimbărilor rapide din noua societate; destinul a patru scriitori, redactori la aceeaşi revistă şi editură, confruntaţi cu o situaţie căreia nu prea ştiu cum să-i facă faţă.

Intrigi, acuze prea puţin fondate de colaborare cu fosta Securitate care dărâmă un om politic în plină ascensiune, încercare de reabilitare eşuată. Şi fireşte şi o poveste de iubire care sfârşeşte prost.

Stelian Ţurlea este autor a treizeci de romane, un volum de povestiri, unul de memorii, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şapte albume.

Stelian Ţurlea - Cin’ să tundă câini în Bran? Editura Integral, 166 pag

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici