O carte pe zi: „Crimă la Oxford”, de Ruth Ware

În mod cert Ruth Ware este cunoscută publicului românesc. La Editura Trei au apărut în ultimul deceniu romanele „Într-o pădure întunecată”, „Jocul minciunii”, „Femeia din cabina 10”, „Moartea doamnei Westaway”, „Unul câte unul” şi „Uşa ferecată”. Dar foarte mulţi spun că romanul de faţă le întrece.

65 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Crimă la Oxford”, de Ruth Ware

O carte pe zi: „Crimă la Oxford”, de Ruth Ware

Două tinere studente la Oxford locuiesc într-un apartament, devin prietene, dar sunt firi complete diferite. Una o găseşte pe cealaltă strangulată în camera ei, bănuieşte pe cineva pe care l-a văzut în apropierea apartamentului, o spune cu insistenţă, bărbatul e condamnat şi zece ani mai târziu face un infarct în închisoare, în tot acest deceniu clamându-şi nevinovăţia. Eroina începe să aibă dubii în legătură cu condamnarea bărbatului şi actiunea cărţii pendulează între momentul de astăzi şi momentele din urmă cu un deceniu, refăcându-se treptat povestea.

Scriu editorii: „April Clarke-Cliveden a fost prima persoană pe care Hannah Jones a cunoscut-o la Oxford. Plină de viaţă, genială, uneori răutăcioasă şi o adevărată mondenă, o atrage rapid pe Hannah pe orbita ei strălucitoare. În primul trimestru, îşi formează un grup de prieteni devotaţi şi inseparabili — Will, Hugh, Ryan şi Emily. Însă până la sfârşitul anului, April e moartă.

Zece ani mai târziu, Hannah şi Will aşteaptă primul lor copil, iar John Neville, bărbatul condamnat pentru uciderea lui April şi fost portar la Oxford, moare în închisoare. Uşurată că poate lăsa trecutul în urmă, Hannah îşi vede întreaga lume dată peste cap când află despre noi dovezi, potrivit cărora Neville ar putea fi nevinovat.

Când reia legătura cu vechii prieteni şi pătrunde mai adânc în misterul morţii lui April, îşi dă seama că toţi cei pe care credea că-i cunoaşte au câte ceva de ascuns… inclusiv o crimă”.

„Entertainment de mare clasă, de la una dintre maestrele moderne ale genului mystery” – Library Journal.

„Atâtea prietenii imperfecte, atâtea distrageri promiţătoare… Paginile parcă se întorc singure” – People Magazine.

“Ca de obicei la Ware, romanul e bine construit — decorul, personajele şi dialogul sunt toate atrăgătoare (…) Plăcut şi uşor de citit” – Kirkus Reviews.

Hannah are nevoie să ştie acum adevărul. Chiar şi chstionându-şi propriii prieteni şi cu orice risc. Mai ales că, între timp, vieţile lor s-au schimbat radical.

Ruth Ware – Crimă la Oxford. Traducere din limba engleză şi note de Monica Vlad. Editura Trei, colecţia Fiction Connection. 559 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici