O carte pe zi: „Cunoştinţă mortală” de Petre Swanson

„În stilul care l-a consacrat, Swanson oferă indicii tentante şi apoi le dezvăluie treptat printr-o serie de revelaţii şocante, lăsând cititorii confuzi, uimiţi şi dornici să ajungă mai repede la ultima pagină. Un thriller psihologic convingător, înfiorător şi elegant“ - Guardian.

162 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Cunoştinţă mortală” de Petre Swanson

O carte pe zi: „Cunoştinţă mortală” de Petre Swanson

Scriitorului britanc Peter Swanson i-au mai apărut la Editura Litera alte trei romane pe care le-am semnalat anii trecuţi: „Cea care merită să moară”, ”O minciună perfectă”, „Fata cu un ceas în loc de inimî”, toate succese de librărie şi apreciate de cititori.

Romanul pe care îl semnalăm astăzi este unul terifiant, care îşi ţine cititorii în priză pe parcursul întregii lecturi.

Scriu editorii: „Hen şi soţul ei, Lloyd, duc o viaţă liniştită într-o casă nouă din afara Bostonului, în Massachusetts. Hen (prescurtarea de la Henrietta) este ilustratoare, lucrează într-un atelier din apropiere şi a descoperit cocktailul potrivit de medicamente pentru a-şi ţine sub control tulburarea bipolară. În cele din urmă, se pare că a găsit o oarecare stabilitate şi linişte.

Dar când fac cunoştinţă cu vecinii de alături, acel calm începe să se erodeze. Hen zăreşte în biroul vecinului un obiect familiar, un trofeu sportiv identic cu unul care a dispărut din casa unui tânăr ucis cu doi ani în urmă. Hen ştie asta fiindcă e fascinată de multă vreme de această crimă nerezolvată – o obsesie despre care nu mai vorbeşte, dar pe care nici nu o poate uita complet.

Ar putea fi vecinul ei, Matthew, un ucigaş? Sau este acesta începutul unui alt episod psihotic precum cel pe care l-a suferit în timpul facultăţii, când a devenit atât de obsedată să dovedească vinovăţia unei colege încât a ajuns s-o atace?

Cu cât Hen îl observă mai cu atenţie pe Matthew, cu atât mai mult i se confirmă bănuiala că plănuieşte ceva cu adevărat terifiant. Totuşi, nimeni nu o va crede. Apoi, într-o noapte, când se întâlneşte cu Matthew într-o parcare întunecată, îşi dă seama că el ştie că l-a urmărit, că e pe urmele lui. Şi înţelege că acesta este începutul unui coşmar înfiorător din care s-ar putea să nu scape cu viaţă...”.

„Peter Swanson narează această poveste terifiantă cu siguranţa şi economia de mijloace a unui maestru. Surprizele se succed cu inevitabilitate, până la dezvăluitea electrizantă din final.“ Wall Street Journal

Peter Swanson – Cunoştinţă mortală. Traducere din limba engelă şi note de Manuela Bulat şi Bianca Paulevici. Editura Litera, colecţia Buzz books. 351 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici