O carte pe zi: "Filiera de la miezul nopţii", de Lee Child

Un volum din seria "Jack Reacher", apreciat drept "un thriller impecabil, unul dintre cele mai bune romane ale anului" - The Washington Post

221 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Filiera de la miezul nopţii", de Lee Child

O carte pe zi: "Filiera de la miezul nopţii", de Lee Child

În romanul de faţă are aproximativ 38 de ani.

Într-unul din popasurile sale în drumurile fără o ţintă anume, de-al lungul şi de-a latul Americii, Jack Reacher, fostul poliţist militar, observă în vitrina unui magazin de amanet un inel de absolvent al Academiei Militare West Point - de regulă un trofeu greu de obţinut şi la care titularul n-ar renunţa uşor. În mod clar inelul a aparţinut unei femei. Jack Reacher îl cumpără şi decide să-l înapoieze fostei aparţinătoare, fie că l-a vândut, din cine ştie ce raţiuni, fie că i-a fost furat. Jack Reacher a fost el însuşi absolvent al academiei militare şi ştie ce înseamnă un asemenea inel de absolvire.
Căutările îl duc într-o zonă cam pustie şi amorţită din miezul Americii, la descoperirea - ca de obicei - a unei vechi şi profitabile reţele de traficanţi de droguri (în fapt, opiode, cu implicarea unor companii farmaceutice) care profită din plin de dependenţa totală a unor oameni. Între aceştia şi fosta proprietară a inelului, desfigurată într-o misiune din Afganistan, care acum se ascunde lume într-o zonă pustie, împădurită din centrul Americii.

TITLURILE ZILEI

Suspans cât încape, acţiune urmărită cu sufletul la gură, pentru că, spunea un comentator, "e de ajuns ca Reacher să coboare dintr-un autobuz, ca Lee Child să urce automat pe lista de bestselleruri New York Times".

Lee Child - "Filiera de la miezul nopţii". Editura Trei, colecţia Fiction Connection. Traducere din engleză de Constantin Dumitru-Palcus. 458 pag.

 
Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici