O carte pe zi: „Ingerul Malei”, de Mala Kacenberg

Mala Kacenberg (n. Szorer) s-a născut în Tarnogrod, Polonia. După izbucnirea celui de- Al Doilea Război Mondial, la numia 12 ani, a trebuit să se descurce singură şi a fost singura supravieţuitoare din familia ei.

121 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Ingerul Malei”, de Mala Kacenberg

O carte pe zi: „Ingerul Malei”, de Mala Kacenberg

Scriu editorii: „Singură intr-o pădure cu doar o pisică pe post de companie - aceasta este povestea adevărată profund emoţionantă a supravieţuirii remarcabile a unei fetiţe in umbra Holocaustului. Născută in satul polonez Tarnogrod, la marginea unei păduri adânci de pini, Mala are cea mai fericită copilărie la care cineva ar putea spera. Dar, când nazistii invadează Polonia, satul ei iubit devine un ghetou, iar familia si prietenii sunt reduşi la foamete. Luându-si soarta in propriile mâini, îşi smulge steaua galbenă din piept si se furişează in satele vecine pentru a căuta de mâncare. Cu puterea şi curajul inspirate de poveştile copilăriei, ea fuge in pădure impreuna cu pisica ei, Malach, care devine familia ei, singurul suflet care o salvează de la singurătate, un ghid si un memento pentru a rămâne plini de speranţă chiar şi în întuneric”.

Totul se petrece în1939, când asistă neputincioasă la arestarea tuturor celor apropiaţi, pe care nu-i va ma revedea niciodată. E o poveste incredibilă, dar adevărată. După multe peripeţii, Mala supravieţuieşte războiului, se refugiază în Anglia, îţi întâlneşte iubirea cu care se căsătoreşte. Pisica, îngerul ei, dipare pe neaşteptate înaintea nunţii.

Mala Kacenberg – Îngerul Malei, Traducere din limba engleză de Codrina Vodniţchi. Editura RAO. 280 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carte,
îngerul malei,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici