O carte pe zi: „Insula cameliilor” de Tabea Bach

Un roman minunat despre lucrurile importante din viaţă: dragoste, curaj şi încredere. - Sudthuringer Zeitung.

233 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Insula cameliilor” de Tabea Bach

Tabea Bach a fost dramaturg înainte de a se dedica scrisului. S-a născut în oraşul Hölderlin Tübingen şi a crescut în sudul Germaniei şi Franţei. Studiile ei au dus-o la München şi Florenţa. Astăzi locuieşte cu soţul ei într-un sat idilic din Pădurea Neagră.

Numeroasele călătorii în Bretania i-au inspirat povestea pe care a publciat-o în 2018 şi o semnalăm astăzi. Totul e ficţiune, nu există o Insulă a Cameliilor pe hartă.

Scriu editorii: „Petreceri exclusiviste, un apartament luxos în München şi, mai ales, un soţ bogat şi fermecător. La treizeci şi cinci de ani, Sylvia are o viaţă pe care toată lumea o invidiază şi pe care ea însăşi a crezut întotdeauna că şi-o doreşte. Aşa că atunci când Sylvia descoperă că sora mamei sale, repudiată de familia ei cu mulţi ani în urmă din motive misterioase, i-a lăsat o proprietate în Bretania, Sylvia nu are nicio îndoială: va pune totul în mâinile soţului ei. Cunoscut dezvoltator imobiliar, Holger o asigură că proprietatea este în stare de neglijare şi că există deja un cumpărător interesat. Dar cadoul neaşteptat trezeşte emoţii uitate în Sylvia. De ce Lucie a dispărut brusc şi a-i spune numele a devenit un tabu? Şi de ce Holger face tot posibilul să o descurajeze să viziteze moşia? Mânată de un impuls irezistibil, Sylvia renunţă la tot şi pleacă în Bretania. Spectacolul care o întâmpină este de o frumuseţe uluitoare: o insuliţă acoperită cu camelii înflorite, în nuanţă de roz, roşu şi alb... Decizia pe care o va lua Sylvia îi va schimba viaţa.”

Contrar sfatului soţului, Silvia nu vinde proprietatea pe care se cultivă specii rare de camelii. Descoperă secrete şi se schimbă ea însăşi, ăncepe să se îndoiască de tot ceea ce credea cî e cimentat până atunci.

O carte uşor de citit, o lectură de vacanţă adorabilă, în special pentru femei.

Tabea Bach – Insula cameliilor. Traducere din limba germană de Elena Bănică. Editura RAO. 252 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici