O carte pe zi: „Intoarcerea acasă” de Kate Morton

„O carte desăvârşit construită. Excelent scrisă, şi totodată o scrisoare de dragoste către ţara natală a autoarei, Austraşia.” TheNewton Review of Books

1087 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Intoarcerea acasă” de Kate Morton

O carte pe zi: „Intoarcerea acasă” de Kate Morton

Scriu editorii: „Autoarea a şapte romane publicate în 38 de limbi şi vândute în 45 de ţări, Kate Morton este cea mai iubită scriitoare australiană. Alternînd magistral planurile, romanul Întoarcerea acasă, publicat în 2023, îşi acaparează cititorii cu întrebări aparent simple: Cum suntem dispuşi să acţionăm pentru a-i salva pe cei dragi? Putem face rău cu minciuni bine intenţionate? Şi, mai ales, ce înseamnă „acasă“ într-o lume care se schimbă cu o viteză derutantă?

Adelaide Hills, 1959, Ajunul Crăciunului. La sfârşitul unei zile caniculare, lângă un pârâu de pe domeniul familiei Turner, un localnic face o descoperire terifiantă. Orăşelul Tambilla devine scena uneia dintre cele mai grele anchete judiciare din istoria Australiei de Sud, iar misterul morţii lui Isabel Tuner şi a copiilor săi rămâne parţial nedesluşit.

În 2018, după ce a lucrat o vreme ca jurnalistă la Londra şi în urma unui divorţ traumatizant, Jess are îndoieli în privinţa viitorului ei. Un telefon neaşteptat o cheamă înapoi la Sydney, unde iubita sa bunică Nora, care o crescuse, a ajuns la spital în urma unei căzături ciudate. Întoarsă la Darling House, află o istorie de familie uluitoare, care i-a marcat destinul fără să fi ştiut. Un roman care combină armonios misterul cu saga de familie şi povestea de dragoste, iar temele abordate sunt legate de abandon, singurătate, control.”

„Ideea romanului, mărturiseşte Kate Morton, mi-a venit când mî aflam în zona Adelaide Hills, minunatul teritoriur al poplulaţiei Petamangk şi loc de refugiu al familiei mele în timpul marii tulburări de la începutul pandemiei de Covid. Ruptă de zarva Londrei, într-o fermă izolată din Austraţia de Sud, de la sfârşitul iernii până în ultimele zile nesfârşite ale verii, în timp ce tot felul de evenimente se desfăşurau şi luau întorsături neaşteptate pe tot globul, m-am gânsit m ult la ce înseamnă să fii acasă şi să aparţii unui loc şi mi-a venit deseori în minte versul luiT.S.Eliot despre punctul fix al lumii rotitoare”.

Kate Morton – Întoarcerea acasă. Traducere şi note de Sînziana Dragoş. Editura Humanitas Fiction, colecţia Raftul Denisei. 563 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici