O carte pe zi: "Pacienta tăcută", de Alex Michaelides

Mai toţi criticii au susţinut că romanul prezentat astăzi este unul dintre cele mai fascinante thrillere pishologice ale ultimilor ani.

756 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Pacienta tăcută", de Alex Michaelides

O carte pe zi: "Pacienta tăcută", de Alex Michaelides

Născut în Cipru, dintr-un tată greco-cipriot şi o mamă englezoaică, Alex Michaelides a studiat literatura la Camdridge şi a obţinut un masterat în scenariu de film la Los Angeles, unde a şi scris un scenariu pentru un film aflat pe ecrane. Romanul de faţă este debutul său literar, care a uimit lumea. Criticii s-au întrecut în elogii: comentatorii BBC afirmau că, deşi e un roman de debut, are ritmul şi fineţea unei capodopere; „Entertainment Weekly – că e un amesetc de suspans hitshcokian, intrigă demnă de Agatha Christie şi tragedie greacă; A.J.Finn – o specie cu adevărat rară, thrillerul perfect; David Baldacci – „Un thriller psihoogic fascinant. Am citit cartea în două nopţi şi am savurat fiecare cuvânt seducător, fiecare întîlnire sumbrăp, fiecare răsturnare de situaţie surprinzătoare.”; Brad Meltzer – „o poveste palpitantă şi înfricoşătoare”; Lee Child – „O povestire inteligentă, sofisticată, încărcată cu suspans real - un roman foarte bun conform tuturor standardelor.”

Scriu ediotrii români: „Viaţa Aliciei Berenson este aparent perfectă. Pictoriţă renumită căsătorită cu un fotograf de modă, ea trăieşte într-o casă superbă, cu vedere spre parc, într-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Într-o seară, soţul ei Gabriel se întoarce acasă târziu de la o sedinţă foto, iar Alicia îl împuşcă de cinci ori în faţă şi apoi rămâne tăcută mai mulţi ani.

Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicaţii transformă o tragedie domestică în ceva mult mai teribil, un mister care captează imaginaţia publică şi o face pe Alicia celebră. Preţul tablourilor sale creşte astronomic, iar ea, pacienta tăcută, este ascunsă de tabloide şi de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maximă securitate din nordul Londrei.

Theo Faber este un psihoterapeut care a aşteptat multă vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotărârea lui de a o face să vorbească şi să dezvăluie misterul motivului pentru care şi-a împuşcat soţul îl poartă pe un drum plin de primejdii – o căutare a adevăului care ameninţă să-l distrugă...”

Iar descoperirea adevărului chiar este o surpriză uriaşă pentru toţi cititorii.

O carte de citit, neapărat.

Alex Michaelides – "Pacienta tăcută". Editura Litera, colecţia Buzz books. Traducere din limba engleză şi note de Dana-Ligia Ilin. 367 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici