O carte pe zi: „Portretul unei spioane” de Daniel Silva

Un foarte bun roman de spionaj. Era necesară precizarea autorului că este o lucrare de ficţiune şi că numele, persoanjele, ecourile şi întîmplările sunt rodul imaginaţiei sale sau au fost folosite fictiv.

160 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Portretul unei spioane” de Daniel Silva

O carte pe zi: „Portretul unei spioane” de Daniel Silva

Dacă doriţi să citiţi un thriller palpitant a cărui acţiune se petrece în lumea spionajului şi a terorismului internaţional şi mai ales dacă doriţi să cunoaşteţi culisele şi mecanismele uimitor de complicate ale serviciilor de informaţii şi mecanismele prin care se iau decizii care ne afectează pe toţi, citiţi acest roman, unul dintre cele mai bune ale genului. Îi aparţine lui Daniel Silva, 61 de ani, jurnalist american şi autor de romane thriller şi spionaj. Multe din mulţimea sa de romane au ajuns bestselleruri şi au fost premiate, iar câteva au fost traduse şi la noi, de aceeaşi Editură Litera.

Scriu editorii: „Pentru Gabriel Allon şi soţia lui, Chiara, trebuia să fie începutul unui weekend romantic la Londra. Dar nimic nu este atât de simplu, nici măcar în timpul liber, când eşti spion şi asasin de meserie. Atentatele cu bombă de la Paris şi Copenhaga l-au adus pe Gabriel la limita nervilor. Aşadar, când observă un bărbat cu unele dintre trăsăturile specifice teroriştilor sinucigaşi, îl urmăreşte prin Covent Garden. Hotărât să împiedice posibilul carnaj, Gabriel îşi scoate pistolul, dar este trântit la pământ de doi poliţişti în civil. O clipă mai târziu se trezeşte într-o scenă desprinsă din cel mai cumplit coşmar al său. De pe străzile New Yorkului şi Londrei până în peisajul necruţător al deşertului saudit, Gabriel Allon înfruntă un ucigaş de o ferocitate fără seamăn. Este o întrecere pe care nu are dreptul s-o piardă...”

Urmează o avalanşă de întâmplări şi răsturnări de situaţie în care sunt implicate mai multe servicii de informaţii occidentale, mai ales americane şi israeliene, reţele teroriste, deghizări surprinzătoare şi violenţă, în care cititorul e dus prin diferite părţi ale satului global.

„Un roman subtil şi foarte bine documentat, cu un ritm narativ elegant. Dacă n-aţi citit nimic de Silva până acum, încercaţi Portretul unei spioane, după care în mod sigur veţi dori să citiţi întreaga serie.“ Daily Mail

„Probabil că durata maximă a războiului global împotriva terorismului – scrie Daniel Silva într-o notă – va fi determinată, parţial, de evenimentele seismice care zguduie lumea arabă în momentul în care scriu aceste rânduri. O mare parte va depinde de care facţiune iese victorioasă. Dacă vor prevala forţele moderaţiei şi modernităţii, se poate ca ameninţarea terorismului să scadă treptat. Însă dacă clericii musulmani radicali şi adepţiilor izbutesc să ajungă la putere în ţări ca Egipt, Iordania şi Siria, s-ar putea să ne amintim cu drag de primii ani ai secolului XXI ca de o epocă de aur a relaţiilor dintre Islam şi Occident.”

Daniel Silva – Portretul unei spioane. Traducere din limba engelză de Dana-Ligia Ilin. Editura Litera, colecţia Buzz Books. 474 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carte,
cronică,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici