O carte pe zi: „Poveşti despre speranţă” de Heather Morris

Pornind de la oamenii pe care i-a întâlnit de-a lungul anilor şi de la experienţele acestora, Morris ne împărtăşeşte poveştile lor şi ceea ce putem învăţa din ele: compasiune, înţelegere, răbdare, rezilienţă şi curaj.

216 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Poveşti despre speranţă” de Heather Morris

Mulţi cititori ai acestei rubrici cunsoc deja scrisul lui Heather Morris şi ştiu destule despre ea. S-a născut în Noua Zeelandă, a studiat în Australia, a urmat un curs pentru scenarişti profesionişti. A câştigat International Independent Film Awards în 2016. Impulsionată de succesul avut şi de părerile celor care au citit scenariul în cadrul competiţiei, l-a rescris ca roman. Aaşa a apărut în 2018, Tatuatorul de la Auschwitz, care a cunoscut un mare succes internaţional, fiind încununat cu numeroase premii. Cartea de faţă este prima de nonficţiune semnată de Heather Morris¸de asemenea, un mare succes internaţional.

„Poveştile despre speranţă, scrie Heather Morris, au susţinut oemnirea încă de la începutul timurilor, transmise din generaţie în generaţie, împărtăşite prietenilor, relatate străinilor. Sunt ultimul lucru care moasre în fiecare dintre noi.”

Cartea de faţă a fost scrisă după izbucnirea epidemiei de Covid-19 şi cuprind observaţiile scritoiarei despre ce se petrece în jurl ei, într-o perioadă de criză şi de cumpănă, „când lumea s-a schimbat, depăşind orice măsură, orice credinţă, orice capacitate de înţelegere”, o periaodă „ne-a crescut nivelul de stres individual şi colectiv ca niciodată până acum.”

Scriu editorii: „Heather Morris ne prezintă „povestea din spatele poveştii“ – detaliile extraordinare, necunoscute, ale întâlnirii şi prieteniei cu Lale Sokolov, tatuatorul de la Auschwitz, dar alcătuieşte şi un adevărat ghid de comunicare. Acesta ne va inspira cu o serie de relatări despre oamenii remarcabili pe care autoarea i-a întâlnit, poveştile incredibile pe care i le-au spus şi lecţiile pe care le putem învăţa de la ei.” O carte „împletire între memoir şi self-help, o pledoarie pentru comunicare, empatie şi implicare, ce completează portretul lui Lale Sokolov, tatuatorul de la Auschwitz, aşa cum l-a cunoscut autoarea în ultimii lui ani de viaţă, dar oferă şi detalii inedite despre întâlnirea cu două dintre cele trei surori supravieţuitoare ale Holocaustului care vor fi protagonistele următorului său roman, Trei surori.”

Heather Morris – Poveşti despre speranţă. Cum găsim inspiraţie în viaţa de zi cu zi. Traducer din engleză de Ioana Schidu. Editura Humanitas Fiction, colecţia Raftul Denisei. 285 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici