O carte pe zi: "Regina Elisabeta a II-a", de Jean des Cars

Excelentă biografie a reginei care se menţine la putere de 67 de ani.

249 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Regina Elisabeta a II-a", de Jean des Cars

O carte pe zi: "Regina Elisabeta a II-a", de Jean des Cars

O excepţională ediţie, în condiţii grafice deosebite. În plus, prima biografie ilustrată a reginei Marii Britanii.

Scriu editorii: „Elisabeta a II-a este cea mai celebră femeie din lume. Cu toate acestea, ea rămâne, probabil, şi persoana publică despre care avem cele mai puţine informaţii. Din 1952 încoace, şi-a uimit întotdeauna contemporanii prin faptul că a ştiut să ţină pasul cu vremurile, pentru a apăra monarhia pe care o reprezintă. De aceea continuă să fie respectată şi admirată. Regina este reperul unui univers care ar fi de neconceput fără ea, fără faimoasele sale pălării, fără zâmbetul formal şi modul discret în care bate ritmul cu piciorul drept când defilează fanfara.

Recurgând, ca întotdeauna, la cele mai bune surse documentare, cunoscutul jurnalist francez Jean des Cars urmăreşte destinul Elisabetei a II-a de la copilaria acesteia până la căsătoria nepotului său, prinţul Harry, cu Meghan Markle, trecând prin toate episoadele, de importanţă mai mare sau mai mică, publice sau private, care i-au marcat viaţa: al Doilea Război Mondial, moartea tatălui, scandalurile în care au fost implicaţi soţul său, sora sa, problemele conjugale ale copiilor, autorul neuitând s amintească de pasiunea reginei pentru câinii din rasa corgi şi pentru cai...

Apreciat cronicar al marilor monarhii europene, Jean des Cars ne prezintă, în aceasta prima biografie ilustrata a reginei, viaţa celei mai fascinante femei din lume, veritabil simbol al secolului al XX-lea.”

„Să ţii atenţia lumii vie vreme de 67 de ani este un record neegalat şi Elisabeta a II-a reuşeşte – cu fiecare apariţie publică, mesaj televizat, vizită protocolară, acţiune de binefacere – să ţină publicul cu sufletul la gură. Adeseori imprevizibilă, totdeauna însă justificată în decizii, regina Angliei este în permanentă ocupată.

Agenda riguros întocmita cuprinde vizite în numeroase ţări, nu doar în cele ale Commonwealth-ului, primiri de oaspeţi din afara spaţiului britanic, inaugurări, urmărirea activităţii unor societăţi caritabile sau a modului în care sunt realizate anumite lucrări publice, precum Elizabeth Line a metroului londonez.

Un bilanţ demn de Cartea Recordurilor arată că suverana Marii Britanii a făcut pâna acum peste 1 000 de vizite oficiale, în 100 de ţări, că patronează 626 de opere de binefacere şi că, totodată, contul ei pe Twitter a fost urmărit, din clipa deschiderii, de 2 milioane de persoane.” - Georgeta Filitti

Jean des Cars – "Regina Elisabeta a II-a". Traducere din limba franceză de Diana Morăraşu. Editura Corint Books. 457 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici