O carte pe zi: "Săgeata lui Poseidon", de Clive Cussler şi Dirk Cussler

"Cea mai periculoasă aventură a lui Dirk Pitt de până acum, din cele 26 de romane care îl au ca erou".

276 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Săgeata lui Poseidon", de Clive Cussler şi Dirk Cussler

O carte pe zi: "Săgeata lui Poseidon", de Clive Cussler şi Dirk Cussler

Unul dintre cei mai longevivi scriitori americani şi unul dintre cei mai buni povestitori de aventuri este Clive Cussler. S-a născut în 1931, prin urmare are aproape 88 de ani şi e încă activ. A fost explorator subacvatic şi a creat fundaţia non-profit NUMA (National Underwater and Marine Agency) care a descoperit peste 60 de epave scufundate. S-a apucat de scris în 1965 şi a publicat peste 70 de titluri: mai multe serii de cărţi de aventuri - cea de faţă, Dirk Pitt (26 de titluri), Dosarele NUMA (16 titluri), Dosarele Oregon (13 titluri), seria Aventurile lui Isaak Bell (10 titluri), Aventurile lui Fargo (11 titluri), dar şi cinci cărţi de non-ficţiune şi două cărţi pentru copii. La o parte dintre aceste titluri l-a luat drept coautor pe fiul său Dirk Cussler, născut în 1961, care a lucrat în domeniul financiar înainte de a i se alătura tatăului ca preşedinte al NUMA şi apoi ca scriitor.

Cărţile lui Clive Cussler au inspirat numeroase filme, seriale TV, jocuri video, dar şi alte romane. Clive Cussler este considerat, alături de Wilbur Smith, cel mai mare scriitor de romane de aventuri din istorie.

Despre cartea de faţă editorii spun: "Cea mai periculoasă aventură a lui Dirk Pitt de până acum, din cele 26 de romane care îl au ca erou. Încă o dovadă că, atunci când vine vorba de romanul de aventuri, nimeni nu-l bate pe Clive Cussler. Cea mai importantă inovaţie tehnologică militară americană - un submarin de atac capabil să atingă viteze subacvatice incredibile – întâmpină o problemă: o piesă esenţială a prototipului a dispărut, iar bărbatul care a inventat-o este mort. În acelaşi timp, mai multe vase dispar din mijlocul oceanului, iar când reapar sunt pline de cadavre carbonizate.
Ce se petrece? Şi ce legătură are asta cu un submarin italian care a dispărut în 1943? Depinde de Dirk Pitt, directorul NUMA, şi de echipa lui să găsească un răspuns, ajutaţi de o frumoasă agentă NCIS şi de copiii lui Pitt, inginerul marin Dirk şi oceanografa Summer. Împreună, ei descoperă o ameninţare cu mult mai gravă decât şi-ar fi putut imagina".

Clive Cussler şi Dirk Cussler - "Săgeata lui Poseidon". Seria Dirk Pitt. Editura RAO. Traducere din limba engleză de Mihaela-Alina Ifrim. 475 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici