O carte pe zi : „Santinela” de Andrew & Lee Child

Un nou roman din seria Jack Reacher, ajuns, fireşte, şi acesta bestseller New York Times. „Ca de obicei, Reacher este apărătorul unic şi fără rival al omului de rând.” - Daily Mail

315 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi : „Santinela” de Andrew & Lee Child

O carte pe zi : „Santinela” de Andrew & Lee Child

Lee Child este unul dintre cei mai apreciaţi autori contemporani de thrillere. O spune toată lumea, o spun şi editorii români din ale căror însemnări spicuim cele ce urmează. Cărţile lui Lee Child se află constant pe listele de bestselleruri din întreaga lume, fiind publicate în peste 100 de ţări şi recompensate cu premii, precum Anthony Award şi Barry Award pentru romanul său de debut, „Capcana Margrave”, Specsavers National Book Award pentru „Urmărit” şi RBA Prize for Crime Writing pentru „Personal”. Două dintre cărţile sale au fost ecranizate: Jack Reacher, bazat pe romanul „Un glonţ la ţintă”, şi „Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată”, ambele avându-l pe Tom Cruise în rolul principal.

Recent, studiourile Amazon au decis să transforme romanele care îl au ca protagonist pe Jack Reacher într-un serial TV, în care rolul principal va fi interpretat de actorul Alan Richson.

La Editura Trei, au apărut romanele: „Merită să mori”, „Şcoala de noapte”, „61 de ore”, „Convinge-mă!”, „Ghinioane şi încurcături”, „Personal”, „Urmărit”, „Să nu te întorci niciodată!”, „Filiera de la miezul nopţii”, „Capcana Margrave”, „Timpul trecut”, „Să nu greşeşti”, „Un glonţ la ţintă”, precum şi volumul de povestiri „Fără al doilea nume” şi eseul „Eroul”.

De astă dată semnalăm un nou roman scris de Lee Child împreună cu fratele său Andrew, care scrie şi sub pseudonimul Andrew Grant.

„Ca de obicei, Reacher nu are o destinaţie anume, dar are la dispoziţie tot timpul din lume. Într-o bună dimineaţă, ajunge într-un orăşel de lângă Pleasantville, în Tennessee. Însă locul nu are absolut nimic plăcut.
În miezul zilei, Reacher zăreşte un nefericit care intră de-a dreptul într-o ambuscadă… aşa că intervine, în stilul personal de rezolvare a conflictelor.
Bărbatul pe care-l salvează e Rusty Rutherford, un IT-ist proaspăt concediat după un atac informatic care blocase toate bazele de date electronice ale orăşelului… dar şi secretele lui.
Reacher e intrigat. Atacatorii sunt însă în stare de orice, de la conspiraţie până la crimă.
Prima regulă: când nu ştii în ce belea ai intrat, ţine-l pe Reacher aproape.”

Urmează o poveste care te ţine cu sufletul la gură – stilul Child! – despre spioni, ruşi, bineînţeles, infiltraţi chiar şi în structurile de securitate americane, care vor să împiedice să funcţioneze programele electroncie defensive sau să le copieze; un asemenea program are o denumire complicată, dar în limbajul obişnuit e numit Santinela. Furându-l, ruşii ar putea cu acest program să schimbe rezultatele alegerilor pe cale să se desfăşoare. Vă amintiţi că asemenea suspiciuni au existat şi în 2016? Fireşte, acţiunea este mult mai complicată, intervin şi grupuscule extremiste, neonaziste chiar, americane, acţiunea ajunge să se desfăşoare, în stilul eroului nostru, în buncăre din vremea Războiului Rece.

„Ca de obicei, băieţii răi — de data asta, spioni ruşi şi huligani nazişti americani — descoperă prea târziu că nu se pot măsura cu Reacher. În pofida schimbării autorilor, scriitura rămâne concisă, iar acţiunea intensă e la fel de antrenantă ca întotdeauna." – Associated Press


Andrew & Lee Child – Santinela. Traducere din limba engleză de Constantin Dumitru-Palcus. Editura Trei, colecţia Fiction Connection. 428 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici