O carte pe zi: „Secolul singurătăţii”, de Noreena Hertz

Stilul actual de viaţă, natura schimbătoare a pieţei muncii şi a relaţiilor, arhitectura oraşelor şi a birourilor, felul în care îi tratăm pe ceilalţi, şi felul în care ne tratează propriile guverne, dependenţa de smarthone-uri şi chiar felul în care iubim, ne adâncesc sentimentul de singurătate.

587 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Secolul singurătăţii”, de Noreena Hertz

O carte pe zi: „Secolul singurătăţii”, de Noreena Hertz

O carte genială. A apărut în urmă cu trei ani, a fost una dintre cele mai bune cărţi ale acelui an, tradusă imediat în întreaga lume. E semnată de englezoaica Noreena Hertz, scriitoare, profesor universitar şi om de televiziune. Revista Vogue o consideră „una dintre cele mai puternice femei din zilele noastre“. Articolele ei apar în publicaţii de renume. Este redactor economic la ITV, cel mai important post de televiziune comercial din Marea Britanie. Are un doctorat la Cambridge University şi un MBA la Wharton School de la Pennsylvania University. După ce a predat zece ani la Cambridge, în 2014 a ajuns la University College London, unde este profesor onorific la Institutul pentru Prosperitate Globală.

Scriu editorii: „Rezultat a peste zece ani de cercetare, Secolul singurătăţii ne arată cum dependenţa de tehnologie, schimbările majore de la locul de muncă şi deceniile de politici publice care au pus pe primul loc interesele de grup, iar nu binele general, ne-au afectat comunităţile şi ne-au făcut să fim mai izolaţi ca niciodată. Distanţarea socială poate deveni punctul de cotitură al luptei noastre împotriva epidemiei de singurătate, iar Noreena Hertz propune în Secolul singurătăţii o viziune limpede cu privire la ce avem de făcut pentru a vindeca această lume dezbinată”.

Noreena Hetz scrie captivant şi convingător. Cei mai mulţi oameni se gândesc că au început să fie singuri, iar sigurătatea ne-a invadata viaţa în 2020, odată cu izbucnirea pademiei de Covid, Se înşeală. „Dinainte să fim loviţi de pandemia de Covid 19, mulţi dintre noi ne simţeam deja de ceva timă singuri, izolaţişi dezbinaţi. În cartea aceasta veţi afla de ce am devenbit atât de singri şi ce trebuie să facem pentru a ne reconecta”.

Viitorul este în mâinile noastre, spune Noreena Hertz. Acest secol al singurăţii vine cu provocări noi, economice,mpolitice, sociale şi tehnologice. Oamenii se simt singuri, în ciuda faptului că niciodată nu le-a fost mai uşor să somunice. Ne aflăm într-o perioadă de dificultăţi şi contradicţii. Dar pentru a nu ne mai simţi singuri şi dezbinaţi, e nevoie ca priorităţi legislative şi financiare să se schimbe radical. Mai ales să nu mai fim atât de grăbiţi şi să ieşim din bulele, noastre sufocante. „În cele din urmă, antidotul pentru secolul singurătăţii nu poate fi decât atenţia acorsată celor din jur, indiferent de cine este celălalt”.

„O carte menită să devină clasică“ — Nouriel Roubini.

Noreena Hertz. Secolul singurăţii. O pledoarie pentru relaţiile interumane. Traducere din limba engleză de Simona Maria Onciu. Editura Humanitas. 411 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici