O carte pe zi: „Soţia bancherului” de Cristina Alger

„Thrillerele financiare sunt rare. Cristina Alger reuşeşte să ne poarte într-o călătorie incitantă în subteranele lumii bancare pervers de bogate.“ - The Times

207 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Soţia bancherului” de Cristina Alger

Nu sunt multe romanele despre care celebrul Lee Child să scrie: „Te prinde, te satisface, te captivează – o carte a timpului nostru. Ce scrie aici probabil se întâmplă deja undeva”.

Un îndemn clar la lectură, pentru că vom da de o carte de primă mână. Un thriller financiar cum s-au scris puţine altele, despre un subiect care, de câţiva ani, este amplu frământat de presă: cum îşi ascund liderii autoritari ai lumii, dictatorii, şefii cartelurilor drogurilor şi alţi potentaţi câştigurile onoroase fabuloase în depozite off shore, prin intermediul unor bănci lipsite de scrupul şi case de avocatură care trăiesc numai din malversaţiuni.

Scriu editorii: „Într-o dimineaţă de noiembrie, un avion privat, aflat în drum spre Geneva, dispare de pe radar, iar rămăşiţele lui sunt găsite undeva în Alpi. La bord se afla Matthew Werner, bancher la Swiss United. Văduva lui, tânăra Annabel, rămâne cu un laptop codat şi cu o listă de clienţi dubioşi, dar, mai ales, cu multe întrebări fără răspuns şi cu convingerea că moartea soţului ei nu a fost un accident. Marina Tourneau, jurnalistă de scandal, s-a logodit cu Grant Ellis, moştenitorul unei familii extrem de bogate, aşa că nu vrea să mai scrie despre vieţile luxoase ale elitei New Yorkului, ci să facă parte din ea. Dar, înainte, vrea să mai cerceteze o singură pistă: a descoperit la Swiss United informaţii care îi privesc pe unii dintre cei mai importanţi oameni din lumea financiară. Ştirea aceasta ar putea să-i aducă lui Annabel răspunsurile mult aşteptate, dar Marina nu e hotărâtă să o publice.”

Veţi găsi în această carte care se citeşte pe nerăsuflare două excelente portrete de femei, informaţii despre dedesubturile afacerilor bancare şi ororile la care sunt dispuse ele să recurgă pentru a-şi spori şi conserva câştigurile, dar şi despre cât de larg e evantaiul celor care îşi ascund averile în depozitele off shore, de la dictatorul sirian Assad, la Putin şi la narcotraficanţi. Urmăriri, crime, răsturnări de situaţie, tot ce e necesar pentru a captiva un cititor.

Cristina Alger – Soţia bancherului. Traducere din limba engleză de Tiberiu Enache. Editura Armada. 301 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici