O carte pe zi: „Soţia dispărută” de Bella Ellis

„Aproape toată cartea este scrisă cu afecţiune, căldură şi apreciere faţă de cele trei surori legendare şi revoluţionare” (Bella Ellis).

216 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Soţia dispărută” de Bella Ellis

Surorile Brontë (Emily, Charlotte şi Anna) sunt trei romanciere engleze, considerate a fi întemeietoarele realismului critic în literatura engleză a secolului al XIX-lea. S-au născut în anii 1816, 1818 şi 1820, în familia unui preot sărac. Au primit o educaţie puritană, nu au fost date la o şcoală, dar au devorat cărţile din biblioteca familiei. Iar curând au început ele însele să scrie. Au murit de foarte tinere, în jur de 30 de ani. Dar au rămas în istoria literaturii pentru romane celebre – Emily – prin „La răscruce de vânturi”, Charlotte – prin „Jane Eyre”, iar Anna - prin „Necunoscuta de la Wildfell Hall” (primul roman feminist).

Ideea pentru cartea de faţă - scrie autoarea britanică Bella Ellis, admiratoare de mică a celor trei surori – „vine din convingerea că vieţile scurte ale surorilor au fost la fel de fascinante şi de palpitante precum romanele lor. Şi deşi ştim multe lucruri despre ele, încă sunt multe altele pe care nu le ştim. Nu tot ce este scris în Soţia dispărută este ficţiune pură, ci în mare parte se bazează pe informaţii biografice cunoscute sau din care m-am ispirat. (…) Aproape toată cartea este scrisă cu afecţiune, căldură şi apreciere faţă de cele trei surori legendare şi revoluţionare”.

Scriu editorii: „În anul 1845, într-un sat din Yorkshire, o tânără soţie şi mamă dispare din casa ei, lăsând în urmă doi copii mici şi o baltă de sânge. La doar câţiva kilometri distanţă, fiicele unui preot modest, surorile Brontë află despre crimă. Charlotte, Emily şi Anne sunt îngrozite şi intrigate de dispariţia misterioasă. Aceste trei femei creative, energice şi pline de resurse, care nu îşi publicaseră încă romanele, îşi dau seama rapid că au toate abilităţile necesare pentru a fi nişte <<doamne detectivi>> excelente.

Deşi se confruntă cu o societate care crede că locul unei femei este să stea în casă şi nu să cutreiere satele şi oraşelele pentru a căuta indicii, nimic nu le va opri pe cele trei surori să descopere ce s-a întâmplat cu femeia disparută, chiar dacă îşi pun propriile vieţi în pericol”.

Admiratorii scriitoarelor Brontë nu vor dori să rateze aceasstă carte – Publisher’s Weekly.

Bella Ellis – Soţia dispărută. Volumul I din seria Misterele surorilor Brontë. Traducere din limba engleză de Roxana-Cristina Gheorghe. Editura RAO. 346 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici