O carte pe zi: "Tuşica Poldi şi misterul leilor sicilieni", de Mario Giordano

"Un nou detectiv şi-a făcut apariţia în oraş - exclamă revista People - are în jur de 60 de ani, este sexy, înţeleaptă şi cât se poate de adorabilă".

319 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Tuşica Poldi şi misterul leilor sicilieni", de Mario Giordano

O carte pe zi: "Tuşica Poldi şi misterul leilor sicilieni", de Mario Giordano

Dacă vreţi să citiţi o carte amuzantă, optimistă, a cărui acţiune se petrece în însorita Sicilie, în mare măsură asemănătoare scrierilor lui Andrea Camilleri, minus dialogurile în dialect, nepărat să citiţi cartea de faţă. Este prima tradusă în româneşte dintr-o serie de patru care o au în prim plan pe Tuşica Poldi.

Autorul, Mario Giordano, este fiul unor imigranţi italieni, născut la Műnchen, stabilit la Kőln, autor al mai multor thrillere, cărţi pentru copii şi piese de teatru. Romanul de faţă este primul tradus din germană în engleză.

Scriu editorii: "«Cu ocazia celei de-a şaizecea aniversări, tuşica mea Poldi s-a mutat în Sicilia, având de gând să bea până moare, frumos, cu vedere la mare. Cel puţin de asta ne-am temut cu toţii, doar că mereu intervenea câte ceva. E complicată treaba-n Sicilia – acolo nu poţi să mori pur şi simplu; mereu intervine câte ceva.>> Când moartea lui Valentino Candela tulbură liniştea din Torre Archirafi, tuşica Poldi începe o anchetă proprie, intersectându-se deseori cu charismaticul inspector de poliţie Vito Montana, cu care încheie o înţelegere... romantică. Sub soarele
strălucitor al Siciliei, viaţa se desfăşoară imperturbabil, chiar dacă oamenii implicaţi în poveste par să ascundă cu toţii câte un secret teribil. La adăpostul nopţilor catifelate, afacerile misterioase se
încheie în tăcere, implicând personaje aristocratice, conace de la ţară bogat ornamentate cu fresce şi statui istorice, sume colosale şi vieţi întrerupte. Pistele false se succed angoasant, însă Poldi se îndreaptă cu obstinaţie spre rezolvarea enigmei".

Fireşte, ca în orice roman poliţist, mai multe persoane din anturajul eroinei sunt suspecte de crimă, Tuşica Poldi nu se lasă până nu le descoperă şi, simultan rezolvă şi misterul altei crime vechi de patruzeci de ani, care îngrozise mica localitate Torre Archirafi, de pe coasta estică a Siciliei. Iar povestea e spusă de nepotul eroinei care scrie un roman cu toate întâmplările prin care trece mătuşa sa.

"Un nou detectiv şi-a făcut apariţia în oraş - exclamă revista People - are în jur de 60 de ani, este sexy, înţeleaptă şi cât se poate de adorabilă".

Mario Giordano - "Tuşica Poldi şi misterul leilor sicilieni". Editura RAO. Traducere de Alexandru Szollo. 296 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mario giordano,
rao,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici