O carte pe zi: „Ultimul interviu” de Eshkol Nevo

Un roman apărut în 2018 şi care s-a menţinut pe prima poziţie a vânzărilor vreme 30 de săptămâni, după care a fost finalist al National Jewish Book Award, nominalizat în Italia la Premio Lattes Grinzane şi în Franţa la Prix Femina étranger. „Captivant” – scrie „Booklist”.

151 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Ultimul interviu” de Eshkol Nevo

O carte pe zi: „Ultimul interviu” de Eshkol Nevo

Scriu ediorii: „Sub aparenţa unei suite de întrebări şi răspunsuri – un interviu pentru un site dedicat literaturii –, Eshkol Nevo construieşte un roman profund şi captivant despre un scriitor israelian de succes, care îi seamănă neliniştitor de mult. Fiecare întrebare este punctul de plecare a unui fir narativ, iar din mănunchiul acestora se ţese confesiunea curajoasă a unui bărbat silit să constate că tot ce a clădit pare să se năruie. Căsnicia lui este într-un impas pe care singur l-a creat. Fiica lui cea mare a plecat de acasă, simţindu-se trădată de un tată pentru care realitatea e o sursă de ficţiune, iar sentimentele celor dragi, un izvor de inspiraţie. Prietenul cel mai bun este lovit de o boală necruţătoare, dar poveştile nu îi pot alina suferinţa. Început cu dezinvoltură şi chiar frivolitate, interviul devine tot mai serios, silindu-l pe artistul matur să se maturizeze ca om şi să îşi reconsidere istoria personală: a fost literatura un refugiu din faţa vieţii, sau i s-a substituit, iar acum el trebuie să plătească preţul?”

Eshkol Nevo, născut în 1971, a studiat psihologia la Universitatea din Tel Aviv, a debutat în 2001 şi a publciat şapte romane, trei dintre ele deja traduse de Humanitas Fiction. Un scriitor multipremiat, care a primit medalia de platină şi medalia de aur ale Asociaţiei Editorilor din Israel în 2005, 2006, 2008, 2011, 2014, 2015.

„O carte îndrăzneaţă, de o frumuseţe copleşitoare.“ — Kirkus Reviews

Eshkol Nevo – Ultimul interviu. Traducere şi note de Marlena Braeşter. Editura Humanitas Fiction, colecţia Raftul Denisei. 336 pag

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carte,
cronică,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici