O carte pe zi: "Viaţa la Curte. 2 - Suflete rătăcite. Jurnalul unor criminali!", de Eliza Ene-Corbeanu

"Toate povestirile pe care le veţi citi sunt inspirate din cazuri reale, pe care m-am străduit să le prezint într-o manieră suportabilă, astfel încât să nu vă îngroziţi prea tare".

476 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Viaţa la Curte. 2 - Suflete rătăcite. Jurnalul unor criminali!", de Eliza Ene-Corbeanu

O carte pe zi: "Viaţa la Curte. 2 - Suflete rătăcite. Jurnalul unor criminali! "

În urmă cu aproape un an prezentam în această rubrică primul volum al acestei serii despre procese şi "viaţa la Curtea" tribunalelor, care însemna şi debutul Elizei Ene-Corbeanu. Prezentat elogios, atunci, de criticul literar Alex Ştefănescu. Volumul de faţă este prefaţat de Florian Bichir care susţine că a îndrăznit "să-şi aroge un pic paternitatea acestui proiect editorial".

Eliza Ene-Corbeanu reamintim, s-a născut în 1981, este membru în Baroul Bucureşti din 2006, a fost membru în Biroul Electoral Central pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2014 şi membru în Biroul Electoral Central la alegerile pentru Senat şi Camera Deptaţilor din 11 decembrie 2016. Împreună cu partenerul ei, avocatul Cristian Ene, a apărat mai multe personalităţi ale vieţii politice şi sociale din Romania: Traian Băsescu - preşedintele României şi primar general al Bucureştilor, Adriean Videanu - ministrul al economiei şi primar general al Bucureştilor, Vasile Blaga - ministru de interne, Mircea Sandu - preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Marian Vanghelie - primar sector 5 Bucureşti. Din luna februarie 2016 semnează rubrica săptămânală "Viaţa la Curte“ în ziarul "Evenimentul zilei".

"Totul a început - declara autoarea - când Mirel Curea, plăcut surprins de textele mele plasate pe Facebook, mi-a propus să scriu şi în Evenimentul zilei. Articolele erau accesate, pe internet, de mii de oameni. Ce-a urmat? Dan Andronic mi-a sugerat să strâng toate aceste proze scurte într-o carte, iar acum, iată-mă aici, cu primul meu volum în braţe". Era o carte care prezenta unele "dosare" de care s-a ocupat autoarea şi care au fost materie primă pentru rubrica din ziar.

Volumul al doilea, cum spune şi subtitlul, evoluează spre interiorul persoanjelor, tot infractori. "În aceste proze scurte - scri e Mirel curea pe coperta a patra -, veritabile şi fertile seminţe de romane, autoarea merge direct către cauzele esenţiale ale conflictelor dintre şi din interiorul personajelor, cele care ţin de instanţele psihologice. Întrebările pe care le naşte în mintea cititorului nu mai sunt, ca în primul volum, legate doar de întâmplare, de rolul şi de tâlcurile ei, ci merg către un motiv fundamental, fatalitatea. Păşim întotdeauna pe drumurile alese de noi înşine? Cine, ce şi cum ne decide destinul? Eliza Ene-Corbeanu dă un răspuns tulburător, acelaşi pe care îl dă cel mai adesea şi literatura sud-americană: nimeni, noi înşine şi toată lumea!".

Proze încântătoare, chiar dacă, cum spune autoarea, descoperim "o realitate care multora le este străină". Toate povstirile sunt inspirate din cazuri reale.

Eliza Ene-Corbeanu - "Viaţa la Curte. Volumul 2. Suflete rătăcite. Jurnalul unor criminali". Editura RAO. Cuvânt-înainte de lector universitar doctor Florian Bichir. 330 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici