Video Teologul Bogdan Papacostea recomandă ”Dumnezeu, o istorie umană”, de Reza Aslan

  • Teologul Bogdan Papacostea recomandă ”Dumnezeu, o istorie umană”, de Reza Aslan, un volum publicat de editura Humanitas, în 2020, pentru Pastila de lectură
  • ”O carte care m-a făcut oarecum nostalgic pentru că mi-a amintit de mine, prin anii ´90, citind aşa ceva. E vorba de un tratat de istoria religiilor”.
  • ”Reza Aslan scrie în stilul seducător şi simplificator al lui Yuval Noah Harari, motiv pentru care cartea lui este atât de prizată”
540 afișări

”O carte care m-a făcut oarecum nostalgic pentru că mi-a amintit de mine, prin anii ´90, citind aşa ceva. E vorba de un tratat de istoria religiilor”, spune Bogdan Papacostea despre volumul lui Reza Aslan, ”Dumnezeu. o istorie umană”. 

”Reza Aslan scrie în stilul seducător şi simplificator al lui Yuval Noah Harari, motiv pentru care cartea lui este atât de prizată. Ideile lui Aslan sunt două, mari şi late. Una dintre ele provine din neuroştiinţe, poartă un nume pompos, se cheamă teoria minţii şi spune simplificat, pe scurt, că nu Dumnezeu ne-a creat după chipul şi asemănarea Lui, ci noi pe el, după chipul şi asemănarea noastră. (...) Încă o idee, evoluţionistă, care însă ia în răspăr ideile clasice ale evoluţionismului spune că agricultura a apărut după fenomenul religios, adică, mai întâi oamenii s-au aşezat în jurul templelor, şi apoi au inventat agricultura şi au domesticit animalele şi nu invers, cum se spune de obicei. Cartea se citeşte foarte uşor şi e numai bună în vremurile astea de restrişte”, notează publicistul şi teologul Papacostea.

Bogdan Papacostea a fost redactor-şef al revistei de cultură Tomis, este cunoscut în calitate de publicist, realizator de emisiuni TV culturale, teolog şi psiholog. A publicat în 2012 în volumul ”Poveştile Duniazadei, ale sclavei sale Raşazada şi ale regelui Şahzaman”, coordonat de Ruxandra Cesereanu, la Tracus Arte, într-o selecţie din care au mai făcut parte Sonia Andraş, Cezara Alexis, Oana Furdea, Alexandru Istudor, Lavinia Rogojină, Cristina Vidruţiu, Valentin Moldovan, Suzana Lungu, Mihaela Prodan, Simina Raţiu, Ruxandra Cesereanu, Valerică Mărginean, Alexandra Ghejan, Raluca Ferentinos, Maria Juca, Bogdan Papacostea, Florin Balotescu, Marius Conkan şi Bogdan Odăgescu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici