O nouă tendinţă în piaţa românească de artă

Opere ale unor tineri artişti români contemporani – Mircea Suciu, Ciprian Mureşan, Mircea Cantor, Felix Aftene, Ana Bănică sau Roman Tolici - se regăsesc într-un eveniment dedic artei contemporane.

589 afișări
Imaginea articolului O nouă tendinţă în piaţa românească de artă

O nouă tendinţă în piaţa românească de artă

Casa de Licitaţii A10 by Artmark dă start evenimentelor dedicate artei contemporane actuale. Primul eveniment dedicat segmentului aflat în plină expansiune, denumit „Arta Azi” şi care dă expresie trendurilor actuale va avea loc marţi, 1 februarie, ora 19:00, online.

„Piaţa actuală confirmă, pe de o parte, creşterea interesului colecţionarilor pentru segmentul de artă contemporană, atât raportat la componenta ei investiţională, cât şi, mai ales, la deschiderea către artă a gustului noilor generaţii, dar şi diversificarea-fenomen a vârstelor pasionaţilor de artă, cu accent pe tinerii colecţionari interesaţi de actual, unic şi investiţional, care îşi sporeşte valoarea în timp, pe de altă parte. În completare, apariţia noilor trenduri a fost dictată şi de artiştii contemporani, care au făcut, prin intermediul operelor create, legătura între situaţii din sfera politică, economică sau socială”, spun cei de la Artmark.

În licitaţia dedicată artei contemporane actuale, care reflectă trendurile de azi, în expoziţii şi în piaţa noastră de artă, dar mai ales în cea internaţională, se regăsesc tinerii artişti români contemporani – Mircea Suciu, Ciprian Mureşan, Mircea Cantor, Felix Aftene, Ana Bănică sau Roman Tolici.

Preţul de pornire al operelor create de aceştia este unul conservator, fiind un moment potrivit pentru investiţie: 700 de euro este preţul de pornire pentru „Accident în piaţa Amzei”, semnat Roman Tolici; opera „Dansatori Cueca”, semnată de Ana Bănică, are preţul de pornire de 600 de euro; doar 150 de euro este preţul de pornire pentru „Cronos” realizat de pictorul Felix Aftene.

Arta contemporană a urmat, în ultimii ani, un trend ascendent pe piaţa românească de artă.

În 2021, în acceaşi perioadă, a avut loc cea mai bună licitaţie de Artă Contemporană, organizată vreodată de Casa Artmark, înregistrând o rată de adjudecare de 84,4%. Mai mult, anul 2021 s-a dovedit a fi cel mai bun an pentru arta contemporană, platforma de licitaţii înregistrând vânzări totale de 2,59 miloane de euro.

Segmentul artei contemporane în România este condus de artistul Adrian Ghenie. Opera care se află în topul adjudecărilor în 2021, semnată de cel mai râvnit artist român contemporan la nivel internaţional, este „Untitled”, care s-a vândut pentru 129.000 de euro.

Operele din cadrul licitaţiei din 1 februarie pot fi admirate la parterul Palatului Cesianu-Racoviţă, în regim gratuit, de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00 sau online pe artmark.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici