O schiţă de Cézanne, considerată pierdută, va fi scoasă la licitaţie la New York - FOTO

O operă rară de Paul Cézanne, considerată multă vreme pierdută, a fost redescoperită şi va fi vândută la licitaţie la New York, pentru o sumă care ar putea ajunge la 15-20 de milioane de dolari, au anunţat, marţi, reprezentanţii casei Christie's.

158 afișări
Imaginea articolului O schiţă de Cézanne, considerată pierdută, va fi scoasă la licitaţie la New York - FOTO

"Joueurs de cartes", tablou de Paul Cézanne (Imagine: www.christies.com)

Schiţa pentru tabloul "Les Joueurs de cartes" a fost văzută pentru ultima oară în public în 1953 şi a fost descoperită recent într-o colecţie privată din statul american Texas, au precizat reprezentanţii casei de licitaţii Christie's.

Această lucrare va fi punctul de atracţie principal în cadrul licitaţiei de pe 1 mai, consacrată pictorilor impresionişti.

Paul Cézanne a realizat, între 1890 şi 1896, cinci versiuni diferite ale tabloului "Joueurs de cartes".

Schiţa care a precedat aceste tablouri, care va fi vândută pe 1 mai la New York, a fost cunoscută de public doar prin intermediul unei fotografii alb-negru. Schiţa a fost descoperită în 2012 în colecţia medicului Heinz Eichenwald, un mare iubitor şi colecţionar de artă.

Paul Cézanne a fost un pictor francez, considerat în prezent cel mai mare inovator al picturii la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Reducerea perspectivei la valorile termice ale culorilor şi directa sa referire la formele geometrice au făcut ca pictura lui Cézanne să reprezinte puntea de trecere de la impresionism spre cubism.

Opera lui Cézanne, sinteză ideală a reprezentării naturaliste, a avut un uriaş impact asupra artei secolului al XX-lea, incluzând şi arta abstractă.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici