"O zi bună de plajă", în regia lui Bogdan Mustaţă, eligibil pentru Oscar

"O zi bună de plajă", în regia lui Bogdan Mustaţă, a câştigat două premii la Festivalul Internaţional de Scurtmetraj de la Palm Springs (SUA), Panavision Grand Jury Award şi Mini Movie Channel, datorită celei din urmă distincţii, filmul fiind eligibil pentru Oscar, informează site-ul oficial al evenimentului.

73 afișări
Imaginea articolului "O zi bună de plajă", în regia lui Bogdan Mustaţă, eligibil pentru Oscar

"O zi bună de plajă", în regia lui Bogdan Mustaţă, eligibil pentru Oscar

Filmul lui Mustaţă, care a primit şi Ursul de Aur la ediţia de anul acesta a Berlinale Shorts, a fost distins la Festivalul de la Palm Springs cu două premii, Panavision Grand Jury Award şi Mini Movie Channel Award - pentru cel mai bun scurtmetraj de acţiune cu o durată de până la 15 minute.

Primul premiu constă în servicii de producţie în valoare de 60.000 de dolari din partea companiei Panavision şi două zile de lucru în studiourile Casablanca.

Premiul Mini Movie Channel valorează 2.000 de dolari.

Datorită acestei distincţii filmul lui Mustaţă devine eligibil pentru ediţia de anul viitor a premiilor Oscar, potrivit site-ului oficial al Festivalului de la Palm Springs.

"O zi bună de plajă", după un scenariu de Cătălin Mitulescu, spune povestea a trei puşti delincvenţi care sechestrează un şofer de tir şi o prostituată şi îşi fac de cap cu ei pe o plajă pustie.

Filmul a mai participat şi în competiţia de scurtmetraj din cadrul Festivalului Internaţional de la Sarajevo, care s-a desfăşurat în perioada 15 - 23 august.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici