Oltean, despre sancţiunea dată Antenei 1 de CNA pentru imaginile cu Boc: Decizia a fost sub aşteptări, adică slabă

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că sancţiunea dată Antenei 1 de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru imaginile cu Emil Boc a fost "sub aşteptări, adică slabă".

369 afișări
Imaginea articolului Oltean, despre sancţiunea dată Antenei 1 de CNA pentru imaginile cu Boc: Decizia a fost sub aşteptări, adică slabă

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax foto)

Ioan Oltean a fost întrebat cum comentează intervenţia liderului PNL, Crin Antonescu, în emisiunea în care au fost difuzate imaginile respective.

"Nu vreau să comentez pentru că e prea mult să comentezi şi difuzarea unui asemenea film şi reacţia lui Crin Antonescu, este peste puterea mea de a comenta", a spus Ioan Oltean.

Referitor la sancţiunea dată Antenei 1 de CNA, Oltean a spus că a fost slabă.

"Decizia CNA a fost sub aşteptări, adică slabă. La o asemenea difuzare eu cred că trebuia să fie dat un exemplu, mai ales că nu era emisiunea respectivă la prima atitudine de acest fel, dar CNA este cel care decide, el să răspundă. Când o să fiu membru al CNA, o să vă spun care ar fi fost poziţia mea. Poate voi fi în viitor", a spus Oltean.

El a arătat că nici PDL, nici Emil Boc nu au dorit să aibă poziţii oficiale faţă de ceea ce s-a întâmplat.

"PDL nu comentează, aţi văzut că nici preşedintele partidului, Emil Boc, nu a comentat. Eşti lipsit de glas, nu ai voce să comentezi un asemenea lucru, indiferent cine ar fi fost, indiferent că e vorba de Emil Boc, de Ponta. Aşa ceva nu se poate", a afirmat Oltean.

CNA a decis, joi, să suspende emisia postului Antena 1 pentru o durată de 10 minute, în intervalul 19.00-19.10, din cauza emisiunii "Un show păcătos", unde a fost difuzată o înregistrare în care Emil Boc apare nud, Consiliul considerând că imaginile i-au încălcat viaţa privată a fostului premier.

După aplicarea sancţiunii, Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a declarat pentru presă că difuzarea înregistrării cu Emil Boc nud este, probabil, "cel mai grav caz" cu care s-a confruntat Consiliul în ultima vreme. "Este o încălcare clară a legislaţiei privind drepturile persoanei, privind dreptul la propria imagine şi, sub masca unui interes public justificat, practic se lezează dreptul domnului Emil Boc la viaţă privată", a declarat Răsvan Popescu.

CNA a analizat timp de aproape două ore, în şedinţa de joi, emisiunea "Un show păcătos", difuzată în direct, în noaptea de 13 spre 14 februarie, începând cu ora 23.00, la Antena 1. În respectiva emisiune a fost difuzată o înregistrare în care fostul premier Emil Boc apare nud, filmat din spate, în timp ce pare că se pregăteşte să se îmbrace într-un vestiar. În urma difuzării respectivei emisiuni, CNA a aprimit 145 de reclamaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici