Opera integrală a lui Steinhardt va apărea la Polirom

Seria de autor N. Steinhardt va fi lansată miercuri, la Librăria Cărtureşti de la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, informează editura Polirom.

126 afișări
Imaginea articolului Opera integrală a lui Steinhardt va apărea la Polirom

Opera integrală a lui Steinhardt va apărea la Polirom

N. Steinhardt s-a născut la Bucureşti, pe 29 iulie 1912 (stil vechi) şi şi-a făcut debutul publicistic în revista liceului "Spiru Haret".

În 1934, el a început să colaboreze la Revista burgheză şi a publicat sub pseudonimul "Antisthius" volumul parodic "În genul... tinerilor".

Şi-a luat doctoratul în Drept, în 1936. Între 1935 şi 1937, a publicat, împreună cu Emanuel Neuman, studiile "Essai sur une conception catholique du Judaisme" şi "Illusions et realites juives".

După război, a publicat pentru scurtă vreme în Universul literar, Victoria, Tribuna poporului şi la Revista Fundaţiilor Regale.

Deoarece a refuzat să colaboreze cu noul regim, în 1960 a fost anchetat, apoi condamnat, în lotul "Noica-Pillat", la 12 ani de muncă silnică.

A trecut prin închisorile Jilava (unde a fost botezat de părintele Mina Dobzeu), Gherla şi Aiud.

Eliberat în august 1964, a revenit după câţiva ani în lumea literară prin traduceri, medalioane şi cronici.

În 1972, Steinhardt a terminat prima versiune a "Jurnalului fericirii". Monah din 1980, a rămas activ pe terenul eseisticii şi al criticii.

A murit la 30 martie 1989.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici