"Palmele", de George Chiper, în secţiunea Leopards of Tomorrow, la Locarno

Scurtmetrajul "Palmele", de George Chiper, a fost selecţionat în secţiunea Leopards of Tomorrow a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, ce se desfăşoară între 5 şi 15 august, informează site-ul oficial al evenimentului.

228 afișări
Imaginea articolului "Palmele", de George Chiper, în secţiunea Leopards of Tomorrow, la Locarno

Actriţa Coca Bloos (Imagine: Mediafax Foto)

"Palmele", în care rolul principal este deţinut de Coca Bloos, spune povestea unei femei care îşi pierde familia în urma unui accident.

George Chiper a mai semnat regia filmului "Balastiera #186" (2007), alături de Adina Pintilie, şi imaginea scurtmetrajelor "Sinopsis docudrama" (2007).

Filmul lui Chiper concurează în competiţia internaţională Leopards of Tomorrow (dedicată tinerilor cineaşti), alături de alte 23 de producţii din ţări precum Spania, Franţa, China, Noua Zeelandă şi Statele Unite.

Din juriul secţiunii face parte, anul acesta, regizorul român Adrian Sitaru.

Un număr de zece premiere mondiale, printre care se află filme din SUA, Mongolia, Japonia, Franţa, Israel, Africa de Sud şi China, vor fi proiectate la cea de-a 62-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno.

Festivalul se va deschide, pe 5 august, cu filmul "500 Days of Summer", în regia lui Marc Webb, în timp ce docu-drama "The Two Horses of Genghis Khan", în regia mongolului Byambasuren Davaa, va închide, pe 15 august, prestigiosul eveniment.

La cea de-a 62-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno, secţiunea Open Doors este dedicată Chinei.

Fondat în 1946, prestigiosul Festival de Film de la Locarno, numit şi Pardo, este cel mai mare eveniment de gen dedicat producţiilor independente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici