Papaiani şi Dichiseanu, în spectacolul "Amadeus", pentru susţinerea campaniilor antidrog

Actorii Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu, Victoria Cociaş, George Piştereanu şi Tomi Cristin fac parte din distribuţia spectacolului "Amadeus", de Peter Shaffer, în regia lui Toma Enache, care are scopul de a strânge fonduri pentru susţinerea campaniilor antidrog.

1605 afișări
Imaginea articolului Papaiani şi Dichiseanu, în spectacolul "Amadeus", pentru susţinerea campaniilor antidrog

Papaiani şi Dichiseanu, în spectacolul "Amadeus", pentru susţinerea campaniilor antidrog

Spectacolul va fi prezentat în cadrul Turneului Naţional Artă Contra Drog. Astfel, pe 9 mai, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, va avea loc avanpremiera spectacolului, urmând ca, pe 11 mai, să fie prezentat la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa, pe 12 mai, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj, pe 13 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu-Mare, pe 14 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, pe 18 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piatra-Neamţ, pe 19 mai, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, pe 20 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Bacău, iar, pe 23 mai, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) România.

Din distribuţia spectacolului "Amadeus" fac parte actorii Tomi Cristin, Dorin Andone, George Piştereanu, Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu, Victoria Cociaş, Liviu Cheloiu, Mălina Tomoiagă, Roxana Bageac (invitat special), Teodora Calagiu Garofil, Teodora Vasu, Ştefania Istrate, Andrei Necula, Darko Huruială, Marius Mihăilă şi Armand Iliescu.

Regia este semnată de Toma Enache, scenografia îi aparţine Mariei Dore, de ilustraţia muzicală s-a ocupat Cristian Matei, de lumini - Costel Dobrescu, de sunet - Cătălin Dobrescu, de proiecţii - Gina Dobrescu.

"Amadeus" este un spectacol extrem de elogiat de critica şi publicul internaţional, ecranizarea textului, în regia lui Thomas Forman, reuşind să câştige opt premii Oscar. De asemenea, punerea în scenă pe Broadway, New York, a piesei "Amadeus", în anii 1980, a avut 1.181 de reprezentaţii, cu diverse distribuţii.

Autorul englez Peter Shaffer s-a inspirat din scurta dramă în versuri "Mozart şi Salieri", publicată în anul 1830 de poetul rus A. S. Puşkin. Aceasta a fost adaptată ca spectacol de operă, cu acelaşi titlu, muzica fiind compusă de Nikolai Rimski-Korsakov. Premiera piesei britanice a avut loc în anul 1979, la Royal National Theatre din Londra, apoi s-a jucat pe Broadway, celebrul complex al teatrelor din New York. Piesa s-a bucurat de un real succes atât la publicul larg, cât şi la critici, având aproape 1.200 de reprezentaţii.

Biletele pot fi procurate de la casele sălilor de spectacole, la următoarele preţuri: categoria I - 80 de lei, categoria a II-a - 60 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici