Video Pastila de Lectură: Daniela Luca despre "Arşiţa": Vizionarism uluitor pentru ce trăim acum

  • Psihanalistă, poetă şi eseistă, Daniela Luca îţi recomandă romanul "Arşiţa", de Cosmin Perţa
  • ”Frapează printr-un vizionarism uluitor pentru timpul pe care îl traversăm acum”
  • Romanul ”Arşiţa”, de Cosmin Perţa a apărut la editura Paralela 45 în 2019
287 afișări
Scriitoarea Daniela Luca îţi recomandă romanul «Arşiţa», de Cosmin Perţa:
”O carte care m-a marcat extraordinar în ultimul timp este romanul «Arşiţa», de Cosmin Perţa, cel care completează trilogia începută cu «Teofil şi câinele de lemn» şi «În urmă nu mai e nimic». Spre deosebire de celelalte două cărţi din trilogie, aceasta frapează printr-un vizionarism uluitor pentru timpul pe care îl traversăm acum. Frapează şi prin senzaţia de claustrare pe care o redă Cosmin Perţa în personajele sale, sub ceaţa mov ucigătoare, ca şi prin capacitatea de a trasa însuşirile fiecărui personaj. Surprinde prin inserţiile poetice extraordinar de meticulos realizate ca şi prin liantul poetic pe care îl traversează pe firul narativ al romanului şi mai ales redând, cu o dimensiune profundă şi de o fineţe greu de realizat într-un roman, o plajă de afecte pe registrul melancoliei, disperării, al înfricoşării şi terifierii, ceea ce te face totodată să îţi vină să laşi cartea dar şi să nu o poţi lăsa din mână. Este fascinant”, spune Daniela Luca.   
 
 
Daniela Luca este psihanalistă, poetă şi eseistă. Autoare de eseuri, articole, recenzii de carte, psihocritică în diverse publicaţii: Cultura, Observator Cultural, Oglinda Literară, Jurnalul Naţional, Psychologies,  Elle, Femeia, Dilema, Cuvântul, Tomis, Poesis International, Revista Română de Psihanaliză, Le Carnet Psy, Bulletin du CPLF etc. 
 
A publicat  4 volume de versuri, cele mai recente fiind ”Intermezzo” (editura Paralela 45, 2017) şi Vatra Luminoasă (Casa de Editură Max Blecher, 2019). Este autoare a cărţii "Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză" (Editura Tracus Arte, 2016).
 
Se recomandă şi în calitate de traducător, redactor, editor şi consultant ştiinţific (din 1998) pentru aproximativ 100 lucrări / cărţi din domeniile filosofie, psihologie, psihopatologie şi psihanaliză.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici