Peste 100.000 de persoane au vizitat Târgul Gaudeamus

Peste 100.000 de persoane au vizitat cea de-a XV-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, desfăşurat în perioada 19 - 23 noiembrie, la Romexpo şi la care au fost prezenţi 400 de expozanţi, pe o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi, potrivit organizatorilor.

19 afișări
Imaginea articolului Peste 100.000 de persoane au vizitat Târgul Gaudeamus

Peste 100.000 de persoane au vizitat Târgul Gaudeamus (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectul care va beneficia de finanţare din fondurile create prin vânzarea biletelor la ediţia 2008 va fi anunţat în cadrul Galei Premiilor Gaudeamus, care va avea loc luni, de la ora 17.00, în foaierul Sălii de Concerte "Mihail Jora" a Radio România.

Cu acest prilej, vor fi decernate premiul pentru Cea mai râvnită carte a târgului şi Trofeele Gaudeamus pentru cinci expozanţi, aleşi prin Votul Publicului, care a fost exprimat pe întreg parcursul târgului.

Alături de acestea se numără Premiul de excelenţă, în valoare de 3.500 de lei, acordat de organizatori - Radio România - uneia dintre editurile prezente la târg şi destinat finanţării parţiale a unui proiect editorial, Trofeul Gaudeamus şi Cea mai râvnită carte a târgului acordate în urma voturilor presei, adică al jurnaliştilor care au fost acreditaţi la eveniment, Premiul Educaţia, acordat de către organizatori uneia dintre instituţiile de învăţământ prezente la Târg, şi Miss Lectură, premiu acordat de organizatori celei mai frumoase vizitatoare.

Acestora li se adaugă Trofeul Presei "Mircea Sântimbreanu", pe secţiunile publicaţii, radio, TV, agenţii de presă şi online - inaugurată la această ediţie, decernat jurnaliştilor acreditaţi care au reflectat derularea târgului.

Pentru primele trei secţiuni, trofeele se acordă pe baza Votului Publicului, prin însumarea menţiunilor care au indicat instituţii mass-media drept surse de informaţii despre eveniment. Trofeul Presei pentru secţiunile agenţii de presă şi online se acordă pe baza monitorizării realizate de Agenţia de Presă RADOR a Societăţii Române de Radiodifuziune.

La gală va fi, totodată, completat bilanţul final al ediţiei 2008 a Târgului Gaudeamus, prin rezultatele înregistrate de studiul de trafic realizat în rândul vizitatorilor de către Centrul de Studii Media şi Noi Tehnologii de Comunicare al Universităţii din Bucureşti.

Pentru cea de-a opta oară consecutiv, de la Târgul Gaudeamus au fost transmise în direct pe internet, la adresa www.gaudeamus.ro, imagini, intervenţii de la conferinţe şi dezbateri, anumite evenimente şi informaţii de ultimă oră.

Revista târgului a fost realizată într-un tiraj de 10.000 de exemplare, distribuite gratuit atât în incinta târgului, cât şi în zone cu trafic pietonal intens din Bucureşti.

La aceasta ediţie a Târgului Gaudeamus, personalităţi precum ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, preşedintele Uniunii Scriitorilor şi ambasadorul României la UNESCO, Nicolae Manolescu, poetul Mircea Dinescu, Sandra Pralong, Martine Reicherts, director general al oficiului pentru Publicaţii Oficiale al Comunităţilor Europene şi Maria Ţoghină, preşedintele-director general al Radio România au purtat titlul de Preşedinte de Onoare.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici