Pictură de Pallady, pusă în vânzare la 100.000 de lei

Pictura "Nud pe canapea", de Theodor Pallady, evaluată la suma de 98 - 100.000 de lei, va fi scoasă la vânzare duminică, într-o licitaţie organizată la Bucureşti, de Goldart.

514 afișări
Imaginea articolului Pictură de Pallady, pusă în vânzare la 100.000 de lei

"Nud pe canapea", de Theodor Pallady, estimată la 100.000 de lei (Imagine: goldart.ro)

Potrivit casei de licitaţie, această compoziţie este una dintre cele mai reuşite creaţii ale artistului, îmbinând linia angulară cu delicateţea culorii.

La aceeaşi licitaţie, iubitorii de artă vor mai avea ocazia să cumpere lucrarea "Prinţesa Aristizza Ghica", una dintre cele mai reuşite pânze ale lui G. D. Mirea, care a aparţinut unui celebru colecţionar, Adolf Grunberg Ruleta, şi care este reprodusă în catalogul "G. D. Mirea". Tabloul este evaluat la o sumă cuprinsă între 30.000 şi 35.000 de lei.

Totodată, licitaţia va mai oferi publicului spre vânzare lucrări de Costache Agafiţei, Anatol Vulpe, Aurel Cojan, Maria Bănică, Lucreţia Mihail Silion, Jean Neylies, Ion Pantelie Stanciu, Eugen Crăciun, Bălaşa Ionescu, Aurel Băesu, Ipolit Strâmbu, Samuel Mutzner, Ştefan Popescu, Vasile Ştefan, Lucian Grigorescu etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici