Poliţia cercetează incidentul de la sediul editurii Curtea Veche, care este în litigiu

Poliţia Capitalei face cercetări cu privire la incidentul petrecut în noaptea de luni spre marţi la sediul editurii Curtea Veche din Bucureşti, un cetăţean german care susţine că are o sentinţă definitivă încercând să intre în posesia imobilului, a declarat pentru MEDIAFAX Christian Ciocan.

23 afișări
Imaginea articolului Poliţia cercetează incidentul de la sediul editurii Curtea Veche, care este în litigiu

Poliţia cercetează incidentul de la sediul editurii Curtea Veche, care este în litigiu (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, a declarat că poliţiştii au fost în noaptea de luni spre marţi la sediul editurii şi au făcut primele cercetări. Din informaţiile obţinute reiese că această clădire este în litigiu, un cetăţean german prezentând poliţiştilor mai multe documente, inclusiv actul de identitate cu adresa de domiciliu care coincide cu cea a clădirii.

Acesta a încercat să intre în posesia imobilului cu ajutorul unei firme de pază şi nu a executorului judecătoresc, aşa cum se face în mod normal, pentru că sentinţa nu este irevocabilă. Astfel, poliţiştii au retras avizul firmei de pază şi continuă cercetările în acest caz.

Ciocan a mai spus că poliţiştii au făcut acte premergătoare pentru infracţiunea de fals în declaraţii, pe care le vor înainta procurorilor pentru a lua măsuri legale.

Sediul editurii Curtea Veche din Bucureşti a fost spart în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 3.00, de circa 20 de "interlopi", care au sechestrat tot patrimoniul editurii, a declarat pentru MEDIAFAX directorul acesteia, Irene Arsene.

"În noaptea asta (luni spre marţi, n.r.), în jurul orei 3.00, a fost spart sediul editurii Curtea Veche de către nişte bătăuşi de profesie, de faţă cu poliţia. În acest moment, tot patrimoniul editurii este sechestrat. Nu putem ajunge la niciun document al nostru. Au fost aruncaţi câinii şi omul de serviciu şi au forţat uşa. A fost luată editura cu japca de nişte interlopi ai mafiei imobiliare", a spus Irene Arsene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici