Sediul editurii Curtea Veche a fost spart luni noapte, patrimoniul editurii a fost sechestrat - Mediafax

Sediul editurii Curtea Veche a fost spart luni noapte, patrimoniul editurii a fost sechestrat

Sediul editurii Curtea Veche din Bucureşti a fost spart în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 3.00, de circa 20 de "interlopi", care au sechestrat tot patrimoniul editurii, a declarat pentru MEDIAFAX directorul acesteia, Irene Arsene.

368 afişări
Imaginea articolului Sediul editurii Curtea Veche a fost spart luni noapte, patrimoniul editurii a fost sechestrat

Sediul editurii Curtea Veche a fost spart luni noapte, patrimoniul editurii a fost sechestrat (Imagine: Diana_Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"În noaptea asta (luni spre marţi, n.r.), în jurul orei 3.00, afost spart sediul editurii Curtea Veche de către nişte bătăuşi deprofesie, de faţă cu poliţia. În acest moment, tot patrimoniulediturii este sechestrat. Nu putem ajunge la niciun document alnostru. Au fost aruncaţi câinii şi omul de serviciu şi au forţatuşa. A fost luată editura cu japca de nişte interlopi ai mafieiimobiliare", a spus Irene Arsene.

Ea acuză poliţia de "complicitate" cu"interlopii" care au spart sediul editurii, situat înstrada Ion Mincu, nr. 11, Bucureşti. "După ce Poliţia a anulatavizul firmei de pază care, sâmbătă, a venit la sediul editurii şia blocat uşile cu lanţuri, cel care spune că este proprietar,Schalli Alexandru, a venit de această dată cu lumea interlopă şiduritatea lor este mult mai mare. Am fost aruncaţi din editură, iareu am fost agresată. Când am sunat la 112 ca să anunţ că edituraeste spartă, în prezenţa Poliţiei, eu nu am putut să intru îneditură. Mai mult, echipajul de poliţie a ieşit din sediu şi asusţinut că nu a fost spart nimic, deşi noi am fost de faţăcând sediul editurii a fost spart. Deci lumea interlopăacţionează împreună cu poliţia. A fost o întâlnire a unor clanuride mafioţi şi, fără să fie deranjaţi de nimeni, şi-au pututmanifesta forţa brutală faţă de o rezistenţă culturală", a afirmatIrene Arsene.

 

Potrivit lui Arsene, editura Curtea Veche îşi desfăşoarăactivitatea în sediul din strada Ion Mincu, nr. 11, Bucureşti, dela înfiinţare, respectiv din anul 1998. "Editura are un contract dechirie cu Primăria sectorului 1", spune Irene Arsene, precizând cănu a văzut niciun document al celui care spune că esteproprietar.

"Noi suntem cei întrebaţi de documente. Noi avem un document deînchiriere şi posesie, care se pare că nu mai are nicio valoare.Dacă era proprietar, trebuia să vină cu un executor judecătoresc",explică directorul editurii Curtea Veche.

Mai mult, Irene Arsene precizează că respectiva clădire din IonMincu nr. 11 este obiectul unui litigiu care durează de 10 ani şicare nu este soluţionat. "Avem un termen pentru luna decembrie laÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în acest litigiu care dureazăde 10 ani. Până acum normele şi legile au putut fi respectate. Oeditură nu poate sta, însă, în calea mafiei imobiliare. Dar de aicişi până la a fi aruncat în stradă noaptea e cale lungă", spuneArsene.

Potrivit informaţiilor deţinute de Irene Arsene, SchalliAlexandru ar avea "o hotărâre intermediară eliberată deAdministraţia Fondului Imobiliar(AFI)". "La Primărie am trimisjuriştii. În acest caz, AFI a făcut un abuz", spune IreneArsene.

Ea a mai spus că, în momentul de faţă, există în curteaediturii un grup de oameni, printre care şi cel care spune că esteproprietar. "Interlopii s-au retras odată cu apariţiazorilor. Trei dintre ei sunt ascunşi însă în casă", a mai spusArsene.

"Editura Curtea Veche este în faţa unui faliment, pentru că nupoate lucra. De sâmbătă, mai mult timp am petrecut la Poliţie decâtacasă. Ni se explică ce nu poate face Poliţia. Pe noi, în momentulde faţă, ne interesează să ne recuperăm bunurile, calculatoarelesunt pline de date, de manuscrise şi mi-aş dori să fie sigilate", aexplicat directorul editurii Curtea Veche, Irene Arsene.

Totodată, editura Curtea Veche intenţionează să organizeze,marţi sau miercuri, o conferinţă de presă. De asemenea, edituraCurtea Veche face apel la autorii săi să organizeze împreună "omică rezistenţă în faţa acestei fărădelegi". "Avem deja o adeziune.O să o trimitem în atenţia autorităţilor statului român, cerându-lesă nu lase asemenea abuz fără soluţie", spune Irene Arsene.

Sediul din Bucureşti al editurii CurteaVeche a fost blocat şi sâmbătă dimineaţă, de o firmăde pază, care a pus lanţuri la uşile şi porţile clădirii, oangajată a instituţiei fiind reţinută în interiorul imobilului, adeclarat pentru MEDIAFAX la momentul respectiv directorul editurii,Irene Arsene.

La momentul respectiv, Irene Arsene a spus că sâmbătă, în jurulorei 5.45, aproximativ 20 de persoane, majoritatea din parteafirmei de pază Civis SRL, au intrat în sediul editurii şi au puslanţuri la uşi şi la porţi, fără să lase pe nimeni să intre sau săiasă din imobil.

Curtea Veche este una dintre cele mai importante edituri dinRomânia.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
EDITURĂ ,
CURTEA VECHE ,
SEDIU

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.